Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cezerye tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg havuç 13
- 2 su bardağı toz şeker 13
- Yarım su bardağı su 1
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi 1
- 1 yemek kaşığı toz tarçın 1
- Yarım çay kaşığı yenibahar 1
- Yarım çay kaşığı toz zencefil 1
- 1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi (kaplamak için) 1
Yapılışı:
- Havuçların kabuklarını soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyin 1.
- Geniş bir tavaya havucu, şekeri ve suyu ekleyip ocağa alın 1. Orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak havuç yumuşayana kadar pişirin 1.
- Havuçlar yumuşadıktan sonra suyunu tamamen çekmesi için bir süre daha ocakta tutun 1.
- Hafif macun gibi birbirine yapışan bir kıvam aldığında içerisine ceviz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın 1.
- Dikdörtgen bir kalıbın içerisine kenarlarından taşacak şekilde streç film yerleştirin ve hazırladığınız cezeryeyi koyup üzerini bastırarak düzleştirin 1.
- Soğuması için buzdolabına kaldırın 1.
- Soğuduktan sonra bıçağınızı ıslatarak dilimleyin ve Hindistan cevizine bulayarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: