Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yoğurdunun çabuk ekşimesinin bazı nedenleri:
- Sütün tazeliği: Taze olmayan sütle yapılan yoğurt çabuk ekşir 12.
- Maya durumu: Eski veya ekşi maya kullanıldığında yoğurt hızlı bir şekilde ekşir 14.
- Sıcaklık dengesi: Sütün ve mayanın doğru sıcaklıkta mayalanmaması ekşime neden olur 12.
- Koruyucu mikroorganizmalar: Hazır yoğurtlar, raf ömrünü uzatan mikroorganizmalar içerirken ev yoğurdu bu mikroorganizmalardan yoksundur 34.
- Hijyenik olmayan koşullar: Kirli kaşık kullanımı veya yoğurdun sık sık buzdolabından çıkarılıp oda sıcaklığında bekletilmesi sıcaklık dengesini bozarak ekşime hızını artırır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: