Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yoğurdu, hazır yoğurtlara göre daha çabuk ekşir çünkü içinde katkı maddesi bulunmaz ve doğaldır 4.
Ev yoğurdunun çabuk ekşimesinin diğer nedenleri şunlardır:
- Kullanılan sütün tazeliği: Çok taze olmayan sütle yapılan yoğurt daha çabuk ekşir 23.
- Maya: Eğer maya ekşimeye yüz tutmuşsa, yoğurt da ekşi bir şekilde mayalanır 3.
- Sıcaklık dengesi: Sütün ve mayanın doğru sıcaklıkta mayalanmaması, yoğurdun bozulmasına ve ekşimesine neden olur 23.
- Saklama koşulları: Yoğurdun hava ile teması, oda sıcaklığında bekletilmesi ve sık sık buzdolabından çıkarılması ekşimeyi hızlandırır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: