Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekşi yoğurt değerlendirmenin bazı yolları:
- Ayran yapmak: Ekşi yoğurt, su ile ayran kıvamına gelene kadar açılabilir ve naneli bir ayran hazırlanabilir 24.
- Çorba yapmak: Ekşi yoğurt çorbası yapılabilir 2.
- Süzme yoğurt yapmak: Bez torba veya tülbent yardımıyla süzülerek torba yoğurt (süzme yoğurt) elde edilebilir 34.
- Çörek yapmak: Süzülmüş ekşi yoğurt suyu ile çörek yapılabilir 5.
- Lor peyniri yapmak: Yoğurt, su ile kaynatılıp kesilerek lor peyniri elde edilebilir 24.
Ekşi yoğurt, ayrıca ekmek yapımında maya olarak da kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: