Buradasın
Eski usul yemek tarifleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eski usul yemek tariflerinden bazıları şunlardır:
- Afyon kebabı 3. Ramazan ayında tercih edilen, kuşbaşı dana eti, soğan, maydanoz, su ve sıvı yağ kullanılarak yapılan bir kebap türüdür 3.
- Trabzon yağlı pide 3. Kolot veya tel peyniri, kaşar peyniri, tereyağı ve yumurta kullanılarak hazırlanan iki aşamalı bir pide çeşididir 3.
- Zade kebabı 3. Kuşbaşı et, patlıcan, patates, biber, domates ve sarımsak kullanılarak yapılan, genellikle güveçte pişirilen bir kebap türüdür 3.
- Annemin eşsiz mantısı 5. İncecik açılan hamurun içine konan doldurma ile yapılan bir mantı çeşididir 5.
- Dedemin köftesi 5. Özel baharatlarla yoğrulan dana kıyması ve ince doğranmış soğanla hazırlanan köfteler, köz ateşinde pişirilerek servis edilir 5.
- Ninemin kısırı 5. Bulgur, doğranmış yeşillikler, salça ve baharatların bir araya gelmesiyle oluşan bir meze türüdür 5.
- Babaannemin ev yapımı reçeli 5. Kayısı, vişne, dut veya gül yaprakları gibi taze meyvelerin kaynatılmasıyla hazırlanan reçel çeşididir 5.
Ayrıca, eski usul yemek tarifleri için şu siteler de ziyaret edilebilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: