Buradasın
Diyarbakır usulü dolma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyarbakır usulü kaburga dolması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1.5 kg kuzu kaburga (ön kol) 12
- 1 su bardağı pirinç 12
- 1 çay bardağı iri çekilmiş badem 12
- 2 çorba kaşığı tereyağı 12
- 1 su bardağı su 12
- 2 çay kaşığı pulbiber 12
- 1 çorba kaşığı reyhan veya fesleğen 12
- 1 demet ince kıyılmış maydanoz 12
- Tuz, karabiber 12
- Yarım çorba kaşığı biber salçası 12
- 1 çay kaşığı karabiber 2
Hazırlanışı:
- Pirinci yıkayıp süzün 2.
- Tereyağını bir tencerede eritin ve pirinç ile bademi kavurun 2.
- Kavrulan karışımın yarısını ayırın 2.
- Kalan karışıma 1 su bardağı su ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin 2.
- Pilav soğuduktan sonra pul biber, tuz, karabiber, maydanoz, reyhan ve ayırdığınız pirinçli karışımı ekleyip karıştırın 2.
- Kaburgayı iç pilavla doldurun ve sağlam bir iplikle dikin 2.
- Dolmayı büyük bir metal süzgece yerleştirin ve uygun bir kapakla kapatın 2.
- Süzgeci, içinde su bulunan büyük bir tencerenin üzerine yerleştirin (suyun süzgece değmemesine dikkat edin) 2.
- Buharda 3 saat pişirin 2.
- Biber salçasına karabiber ve az miktarda su ekleyip karıştırın 2.
- Kaburga dolmasını fırın tepsisine alıp salçayı üzerine sürün 2.
- 190-200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin 2.
Servis önerisi: Yanında ayran veya cacık ile sıcak olarak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: