Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eski Türk atıştırmalıkları arasında şunlar bulunmaktadır:
- Sucuk: Hayvan bağırsaklarının içine kurutulmuş veya kavrulmuş et, un ve baharat doldurularak yapılırdı 13.
- Pastırma: Dilimlenmiş ve tuzlanmış etlerin deri kılıflara doldurularak elde edilirdi 1.
- Yörgemeç: İşkembe ve bağırsakların kıyılıp, baharatla karıştırılarak bağırsağa doldurulmasıyla yapılan bir yemek 1.
- Kokoreç: Kıyma, baharat ve tuzla doldurulmuş bağırsağın şişe geçirilip çevrilerek pişirilmesiyle yapılırdı 1.
- Tarhana Çorbası: Kurutulmuş yoğurt, kurutulmuş peynir, un ve baharatla yapılırdı 13.
- Lumpia: Et ve sebzelerle doldurulmuş pirinç veya un hamurundan yapılan bir Filipinli atıştırmalık 2.
- Samosa: Soğan, mercimek, baharatlı patates veya kıyma gibi malzemelerle doldurulmuş derin yağda kızartılmış üçgen hamur işleri 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: