Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eski Türk atıştırmalıklarından bazıları şunlardır:
- Pastırmak 13. Savaşçılar, dilimlenmiş ve tuzlanmış etleri deri kılıflara doldurup atlarının eyerlerinin altına sıkıştırarak pastırma elde ederlerdi 13.
- Sucuk 35. Hayvan bağırsaklarının içine kurutulmuş veya kavrulmuş et, un ve baharat doldurularak yapılırdı 35.
- Kelle, paça, işkembe, beyin, ciğer gibi sakatatlar 3. Haşlama yoluyla pişirildiğinde sirke, tuz ve sarımsakla terbiye edilerek yenirdi 3.
- Tutmaç 3. Buğday unuyla hazırlanan hamur, yufka gibi açılıp baklava şeklinde kesilir, içine doğranmış et parçaları konarak kaynatılırdı 3.
- Tarhana çorbası 13. Kurutulmuş yoğurt, peynir, et, un ve baharatlarla yapılırdı 3.
- Oğmaç (umaç) çorbası 13.
- Kavurmaç 3. Buğday unundan yapılan bir yemek 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: