Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sini yemeği (sini kebabı) yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kg orta yağlı kıyma 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 adet küçük kuru soğan 1;
- 1 bardak su 1;
- 1 bağ maydanoz 1;
- 1 çorba kaşığı domates salçası 1;
- Karabiber 1;
- Tuz 1;
- 4 adet taze biber 1;
- 2 yemek kaşığı toz biber 1;
- 2 adet domates 1.
Yapılışı:
- Maydanoz, soğan ve sarımsak ince kıyılır 1.
- Toz biber, baharat ve tuzla beraber kıymaya karıştırılıp iyice yoğurulur 1.
- 50 cm çapında bir tepsinin içine kenarından 3 cm yukarıda kalacak şekilde yayılır 1.
- Yayılan etin üstüne iri parçalar halinde domates ve biberler eklenip bir bardak suda eritilmiş domates salçası, üzerine boca edilerek 180 °C 'lik fırında 30 dk pişirilerek servis edilir 1.
Ayrıca, sini köftesi tarifi de mevcuttur:
Malzemeler:
- 500 gram ince bulgur 4;
- 500 gram irmik 4;
- 500 gram yağsız çiğ köftelik kıyma 4;
- Tuz, kırmızı biber, tereyağı 4;
- 750 gram yağsız kıyma 4;
- 1 adet soğan 4;
- 300 gram ceviz içi 4;
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) 4.
Yapılışı:
- İnce bulgur, irmik, kıyma, tuz ve kırmızı biberi geniş bir tepside bir araya getirin ve iyice yoğurun 4.
- Geniş bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın 4.
- Hazırladığınız köfte harcını iki eşit parçaya ayırın ve ilk parçayı tepsinin tabanına ince bir tabaka halinde yayın 4.
- Bir tencerede tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun 4. Kıymayı ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun 4.
- İç harcı, tepsideki ilk köfte tabakasının üzerine eşit şekilde yayın 4. Kalan köfte harcını, iç harcın üzerine ince bir tabaka halinde yayıp üzerini düzeltin 4.
- Son olarak, kalan terey
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: