Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sini (tepsi) kebabı yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram yağlı kıyma 1;
- 1 soğan 1;
- 1 kapya biber 1;
- 2-3 diş sarımsak 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 çay kaşığından az karabiber ve kimyon 1;
- yarım demet maydanoz 1.
Üzeri için:
- 1 patates 1;
- 2 biber 1;
- 1 domates 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (yarım su bardağı su ile inceltilecek) 1.
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri ince ince kıyın veya robottan geçirin, kıymayla beraber yoğurun ve tepsiye döşeyin 1.
- Salçayı suyla inceltin, kıymanın üzerine ilave edin 1.
- Patatesleri tuzlayıp kıymanın üzerine dizin 1.
- Üzerine yağ gezdirin 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patatesler pişene kadar pişirin 1.
Sini köftesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 700 gram az yağlı kıyma 3;
- 1 demet maydanoz 3;
- 1 çorba kaşığı biber salçası 3;
- 3 diş ezilmiş sarımsak 3;
- 1 tatlı kaşığı toz kimyon 3;
- 1 çay kaşığı toz karabiber 3;
- yeteri kadar tuz 3;
- 1 çorba kaşığı domates salçası 3.
Hazırlanışı:
- Maydanozları ince ince doğrayıp kıyma, sarımsak, biber salçası ve baharatlarla birlikte yoğurun 3.
- Klasik fırın tepsisini kaplayacak şekilde incecik yayın 3.
- En son domates salçasını su ile açarak üzerine dökün 3.
- Tuzunu kontrol edin 3.
- Elma dilimi kesilmiş patates, doğranmış sivri biber ve kırmızı biberlerle süsleyerek fırına verin 3.
Sini yemeği yaparken fırının pişirme süresi ve ayarının, kullanılan malzemelere ve fırının özelliklerine göre değişiklik gösterebileceği unutulmamalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: