Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi kayısı çeşidi kişisel damak tadına bağlı olarak değişebilir, ancak bazı öne çıkan kayısı çeşitleri şunlardır:
- Hacıhaliloğlu: Malatya'da yetişen, az sulu, oval şekilli ve kurutmalık olarak tercih edilen bir çeşittir 23.
- Şekerpare: Hem sofralık hem de kurutmalık olarak üretilen, Iğdır'da da yaygın olan tatlı bir kayısı çeşididir 24.
- Tokaloğlu: Orta mevsim çeşidi olup, kehribar sarısı renginde ve güzel kokuludur 4.
- Galàtone: İtalya'nın Galatone şehrine özgü, küçük boyutlu ve sulu bir çeşittir 2.
- Kittsee: Avusturya'da yetişen, yoğun aromalı ve meyve suyu yapımında tercih edilen bir kayısı çeşididir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: