Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru kayısı, taze kayısının kükürtdioksit gazına maruz bırakılarak kurutulmasıyla elde edilir 15. Gün kurusu ise taze kayısının doğal yollarla, yani güneşte kurutulmasıyla elde edilir 125.
Bu iki türün üretim teknikleri ve besin değerleri açısından bazı farklılıkları vardır:
- Besin değeri: Gün kurusu, doğal yollarla kurutulduğu için besin değerini daha iyi korur 24.
- Lezzet ve doku: Gün kurusu daha tatlı ve yumuşak bir dokuya sahipken, kuru kayısıda hafif bir ekşilik ve sertlik olabilir 2.
- Sağlık: Gün kurusu, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve birçok vitamin ile mineral içermesiyle daha sağlıklı kabul edilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: