Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi börülce çeşidi kişisel tercihlere göre değişebilir, ancak Türkiye'de yaygın olarak tüketilen ve beğenilen bazı börülce çeşitleri şunlardır:
- Kara Börülce: Akdeniz bölgesinde yetiştirilen, zengin protein kaynağı olan ve tatlı bir aroması bulunan bir çeşittir 13.
- Yeşil Börülce: Taze ve doyurucu bir seçenek olup, salatalarda ve zeytinyağlı yemeklerde sıklıkla tercih edilir 12.
- Siyah Börülce: Daha yoğun bir lezzet profiline sahip olan bu çeşit, sıcak yemeklerde kullanıldığında zengin bir tat sunar 12.
- Yerli Börülce: Yöresel olarak yetiştirilen ve yerel pazarlarda bulunan, kendine has aroması ve lezzeti ile dikkat çeken bir çeşittir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: