Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Börülce en güzel şekilde şu yöntemlerle pişirilebilir:
- Taze Börülce Yemeği: Taze börülceleri uç kısımlarını kesip doğradıktan sonra, zeytinyağında doğranmış soğan ve rendelenmiş domatesle birlikte kavurun 13. Ardından tuz ve isteğe göre az miktarda şeker ekleyin 3. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyerek, kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin 3.
- Zeytinyağlı Deniz Börülcesi: Deniz börülcesini ayıklayıp haşlayın ve soğumaya bırakın 2. Saplarından tutarak odunsu kısımlarından ayıklayın ve bir kaseye alın 2. Ayrı bir kapta zeytinyağı, beyaz üzüm sirkesi, nar ekşisi ve kırmızı pul biberi karıştırıp börülcelerin üzerine dökün 2.
- Kuru Börülce: Kuru börülceyi en az 8 saat suda beklettikten sonra haşlayın 3. Haşlanmış kuru börülceyi farklı tariflerde kullanabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: