Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 500 gr taze börülce 2;
- 2 adet büyük boy kuru soğan (balık pulu şeklinde doğranmış) 2;
- 500 gr domates (kabukları soyulmuş, rendelenmiş) 2;
- 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 2;
- 1 çay kaşığı toz şeker 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- Tuz 2.
Hazırlanışı:
- Börülceleri yıkadıktan sonra kılçıklarını alın ve arzu ettiğiniz büyüklükte kırarak doğrayın 2.
- Tencereyi kızdırdıktan sonra yağı ilave edin 2.
- Soğanları kızan yağa atarak sarartın 2.
- Börülceyi sudan süzdürerek alın ve tencereye ilave edin 2.
- Ara ara karıştırarak soğanlarla birlikte düşük ısıda soteleyin 2.
- Börülceler hafif renk değiştirmeye başlayınca rendelenmiş domatesi ekleyin 2.
- Toz şeker, tuz ve karabiberi ekledikten sonra börülcenin cinsine ve tazelik durumuna göre kısık ateşte yaklaşık otuz dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin 2.
- Ilıdıktan sonra buzdolabına alın ve soğuk olarak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: