Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Börülce ve fasulye aynı değildir, ancak tanelendikten sonra aynı isim altında bir araya gelebilirler 24.
Börülce ve fasulye arasındaki bazı farklar:
- Fiziksel görünüm: Börülce, fasulyeden daha ince ve uzun yapılıdır 2. Genellikle yeşil renktedir, olgunlaştıkça kahverengiye dönebilir 23. Fasulye ise daha iri, yuvarlak veya oval şekilli olup, genellikle beyaz, kahverengi, siyah veya kırmızı renkte olabilir 2.
- Besin değerleri: Fasulye, börülceye göre daha fazla protein içerir 2. Börülce, daha fazla A vitamini ve folik asit içerir 2.
- Pişirme süresi: Taze börülce, fasulyeye göre daha hızlı pişer 2. Kuru börülce, fasulyeden biraz daha uzun sürede pişebilir 2.
- Lezzet: Börülce, fasulyeye göre daha hafif ve yumuşak bir tada sahiptir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: