Buradasın
Baklava yapımında hangi aşamalar vardır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklava yapımında şu aşamalar takip edilir:
- Hamurun Hazırlanışı: Un, süt, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, sirke ve tuz karıştırılarak hamur yoğrulur 13. Hamur, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar su ilave edilir ve dinlendirilir 1.
- Yufkaların Açılması: Dinlenen hamur bezelere ayrılır ve nişasta yardımıyla olabildiğince ince açılır 13.
- İç Harcın Hazırlanması: Genellikle ceviz, fındık veya fıstık ince şekilde doğranır 23.
- Katmanların Oluşturulması: Açılan yufkalar yağlanmış tepsiye serilir, her 3-4 kat yufkada bir ceviz serpilir 12. Son kat yufka serildikten sonra baklava dilimlenir 1.
- Tereyağının Eklenmesi: Baklava, üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek her yerine eşit şekilde dağılması sağlanır 1.
- Pişirme: Baklava, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirilir 12.
- Şerbetin Hazırlanması: Şeker ve su tencereye alınarak kaynatılır, kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenir ve 10 dakika daha kaynatılır 1.
- Şerbetin Dökülmesi: Fırından çıkan baklavanın üzerine sıcak şerbet dökülür 12. Baklava, şerbeti çekene kadar dinlendirilir ve ardından servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: