Saçaklı peynirli poğaça yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 1 su bardağı ılık süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak), 1 tatlı kaşığı instant kuru maya, 3-3,5 su bardağı un. İç dolgu için: 3 yemek kaşığı labne peyniri, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz. Üzeri için: Yumurta sarısı. Yapılışı: 1. Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı derin bir kaba alın, karıştırın ve maya aktifleşene kadar 5 dakika bekletin. 2. Üzerine sıvı yağ, yumurtanın beyazı ve tuzu ekleyin, karıştırmaya devam edin. 3. Kontrollü şekilde unu ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 4. Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakın. 5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, hafifçe bastırarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 6. Tepside 10-15 dakika ikinci kez mayalanmaya bırakın. 7. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 8. Poğaçalar tamamen soğuduktan sonra, ortadan ikiye açın ancak tamamen kesmeyin. 9. İç yüzeyine 1 tatlı kaşığı labne peyniri sürün, ardından içlerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri ve ince doğranmış maydanoz yerleştirin. 10. Kaşarları dışarıya doğru taşıyarak saçak görünümü elde edin. Püf noktaları: Hamurun mayalanma süresi, poğaçaların kabarması ve yumuşak olması için önemlidir. İç harcı için evde bulunan peynirler kullanılabilir. Sert peynirler yerine yumuşak peynirler tercih edilmelidir. Maydanoz yerine dereotu kullanılabilir, ancak dereotu daha yoğun bir tada sahip olduğu için daha az eklenmelidir.