Buradasın
En güzel peynirli hamur işi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel peynirli hamur işi için iki farklı tarif önerisi:
- Peynirli Hamur İşi Kurabiye Tarifi:
- Malzemeler: 200 gram beyaz peynir, 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında), 1 çay bardağı yoğurt, 1 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, 3-4 su bardağı un, susam veya çörek otu 1.
- Hazırlanışı:
- Beyaz peyniri çatalla ezin 1.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve yoğurdu karıştırın, yumurtayı ekleyip iyice çırpın 1.
- Ezilmiş peyniri ekleyin, kabartma tozu, tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun 1.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin 1.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın, hafifçe bastırarak yuvarlak şekil verin 1.
- Kurabiyelerin üzerini susam veya çörek otu ile süsleyin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin 1.
- Peynirli Hamur Kızartması Tarifi:
- Malzemeler: 2 adet ekmek hamuru, 100 gr beyaz peynir, 1 tutam ince kıyılmış maydanoz, 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) 2.
- Hazırlanışı:
- Ekmek hamurunu ılık veya sıcak bir yerde 15 dakika şişmesini bekleyin 2.
- Maydanoz ve beyaz peyniri çatal yardımıyla ezerek karıştırın 2.
- Çay tabağına biraz sıvı yağ koyarak ellerinizi ve hamuru açacağınız tepsi veya tezgahı hafifçe yağlayın 2.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayın, tezgâha koyarak bastırın ve yayılmasını sağlayın 2.
- İçine hazırladığınız peynirli harçtan koyarak kapatın 2.
- Kızgın yağda 2 yüzü de kızarana kadar çevirerek pişirin 2.
- Pişen hamurları havlu kağıt serilmiş tabağa alın, ardından servis tabağına alarak sıcak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: