Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kurabiye hamurunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 2
- 1 su bardağı toz şeker 2
- 1 su bardağı esmer şeker 2
- 2 adet yumurta 2
- 1 tatlı kaşığı vanilin 2
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2
- 1 çay kaşığı tuz 2
- 4 su bardağı un 2
- İsteğe bağlı olarak çikolata parçaları veya kuru meyveler 2
Hazırlanışı:
- Geniş bir karıştırma kabında tereyağını ve toz şeker ile esmer şekeri iyice karıştırın 2.
- Yumurtaları eklerken, her birini ayrı ayrı ekleyip iyice çırpın 2.
- Vanilini, kabartma tozunu ve tuzu da ekleyerek karıştırmaya devam edin 2.
- Unu yavaş yavaş ekleyin ve hamurun kıvamını kontrol ederek yoğurun 2. Hamur, elinize yapışmayacak fakat yumuşak bir kıvamda olmalıdır 2.
- İsteğe bağlı olarak çikolata parçaları veya kuru meyveleri ekleyerek hamuru zenginleştirebilirsiniz 2.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin 2.
- Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak top haline getirin 2.
- Topları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece Celsius fırında 10-12 dakika boyunca pişirin 2.
- Kurabiyelerin kenarları hafif altın rengi aldığında fırından çıkarın ve soğumaya bırakın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: