Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kurabiye hamurunu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar takip edilebilir:
Malzemeler:
- 250 gr. tereyağı veya margarin 1;
- 1 su bardağı pudra şekeri (125 gr.) 1;
- 1 paket vanilin 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 360 gr. un 1.
Yapılışı:
- Tüm malzemeler karıştırılır 1.
- Hamur, tezgah üzerine alınıp bir bütün hal alana kadar yoğrulur 1.
- 175 derecelik fırında pişirilir 1.
Alternatif olarak, 5 malzemeyle hızlı bir kurabiye hamuru yapmak için şu malzemeler kullanılabilir:
- 1 yumurta 2;
- yarım su bardağı pudra şekeri (80 g) 2;
- yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml) 2;
- yarım paket kabartma tozu 2;
- 2 su bardağı un (230-240 g) 2.
Yapılışı:
- Yumurta ve pudra şekeri geniş bir kase içerisine alınıp çırpıcıyla çırpılır 2.
- Sıvı yağ eklenir ve karıştırmaya devam edilir 2.
- Kabartma tozu ve azar azar un eklenerek karıştırılır 2.
- Pürüzsüz bir kıvam alana dek hamur yoğrulur 2.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir 2.
- Üzerlerine yumurta beyazı sürülür ve pirinç fındık serpilir 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-18 dakika pişirilir 2.
Kurabiye hamurunun kıvamını tutturmak için malzemelerin oda sıcaklığında olması, un ölçüsünün tam olarak kullanılması ve hamurun fazla yoğurulmaması önerilir 5.
Kurabiye hamuru tarifleri, farklı malzemeler ve pişirme teknikleriyle çeşitlendirilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: