Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel sade kurabiye tarifi için gerekli malzemeler:
- 2-2,5 su bardağı un 1;
- 250 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış) 1;
- yarım su bardağı şeker 1;
- 1 yumurta sarısı 1;
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 1.
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında bekletilen tereyağı karıştırma kabına alınır ve şeker eklenerek 3-4 dakika mikser veya çırpma paleti ile çırpılır 1.
- Yumurta sarısı eklenir ve çırpmaya devam edilir 1.
- Un ve kabartma tozu elenerek sıvı karışımın bulunduğu hazneye konur ve karıştırılır 1.
- Malzemeler birleşene kadar hamur spatulası ile karıştırılır veya yoğrulur 1.
- Hazırlanan hamur, hafifçe unlanmış tezgah üzerinde merdane ile 1 cm kalınlığında açılır ve istenilen kurabiye kalıpları ile şekil verilir 1.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilen kurabiyeler, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirilir 1.
Püf noktaları:
- Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyin 1.
- Kulak memesi yumuşaklığında, yapışmayan bir hamur elde etmek için gerekirse biraz daha un katın 1.
- Kurabiye hamurunu profesyonel bir makine veya çırpıcı yerine elle de karıştırabilirsiniz 1.
Servis önerisi: Sıcak çay, kahve veya sıcak sütle servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: