Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üç çeşit kurabiye hamuru yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Tek Hamur 3 Çeşit Kurabiye Tarifi 1.
- Malzemeler: 250 gram margarin veya tereyağı, yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ, 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 yumurta (sarısı içine, akı dışına), 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta, un 1.
- Hazırlanışı: Un hariç tüm malzemeler karıştırılır, un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir 1. Hamur üç parçaya ayrılır 1.
- Aynı Hamurdan Üç Farklı Kurabiye Tarifi 2.
- Tek Hamurla 3 Çeşit Kurabiye Tarifi 4.
- Malzemeler: 2 yumurta, 1,5 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker, yarım çay bardağı sıcak su, 1 paket vanilya, yarım paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı sirke, 2,5 su bardağı beyaz un, 2 yemek kaşığı toz fıstık, 2 yemek kaşığı fındık içi, 2 yemek kaşığı damla çikolata 4.
- Hazırlanışı: Yumurtalar, sıvı yağ ve şeker çırpılır, sıcak su ilave edilip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edilir 4. Vanilya, kabartma tozu, sirke ve un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir 4. Hamur üç eşit parçaya ayrılır ve her birine fıstık, fındık ve damla çikolata eklenerek yoğurulur 4.
Kurabiye hamurları, çeşitli şekiller verilerek veya farklı malzemelerle zenginleştir
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: