Buradasın
Kıyma ile dolma harcı nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıyma ile dolma harcı hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kıyma 1;
- 1 su bardağı pirinç 1;
- 1 adet büyük soğan 1;
- 2-3 diş sarımsak 1;
- 1 adet domates (veya 2 yemek kaşığı domates salçası) 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ 1;
- Yarım çay bardağı nar ekşisi (isteğe bağlı) 1;
- Tuz, karabiber, pul biber, nane gibi baharatlar 1;
- İsteğe bağlı olarak maydanoz veya taze nanenin yaprakları 1.
Hazırlanışı:
- Öncelikle pirinç iyice yıkanır ve süzülerek kenara alınır 1.
- Soğan ve sarımsak ince ince doğranır 1.
- Domates de kabukları soyulup rendelenir veya küçük küpler halinde kesilir 1.
- Büyük bir tavada zeytinyağı ısıtılır 1. Isındıktan sonra doğranmış soğanlar eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur 1.
- Pembeleşen soğanların üzerine sarımsak eklenerek birkaç dakika daha kavrulmaya devam edilir 1.
- Ardından kıyma eklenir ve iyice kavruluncaya kadar pişirilir 1.
- Kıyma pişince rendelenmiş domates veya domates salçası eklenir 1.
- Tuz, karabiber, pul biber ve nane de eklenerek karıştırılır 1.
- Son olarak yıkanmış pirinç eklenir ve birkaç dakika daha kavrularak karıştırılır 1.
- Harç, bir miktar su eklenerek kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir 1. Bu aşamada nar ekşisi de eklenebilir 1.
- Ocağı kapatmadan önce ince doğranmış maydanoz veya taze nane yaprakları da eklenerek karıştırılır 1.
Dolma harcını hazırladıktan sonra, dolma yapımında kullanmak üzere dolmalık sebzelerin içlerini dikkatlice açarak harçla doldurabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: