Kıymalı, bulgurlu ve pirinçli sarma yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet soğan; 1,5 çay bardağı zeytinyağı; 250 g kıyma; 2 yemek kaşığı salça; 500 g bulgur; 2 yemek kaşığı kuru nane; 2 tatlı kaşığı karabiber; Yarım limon suyu; 1 demet maydanoz; 1,5-2 tatlı kaşığı tuz; 500 g salamura yaprak; 3 su bardağı kaynamış su. Yapılışı: 1. Bir tencerede ince kıyılmış soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun. 2. Daha sonra kıymayı ekleyip biraz daha kavurun. 3. Bulgur, karabiber, nane ve tuzu ekleyerek karıştırın. 4. Maydanozu ekleyip tekrar karıştırın ve demlenmeye bırakın. 5. Yaprakları 3-4 defa ılık suyla yıkayın ve hazırlanan iç harçla sarın. 6. Dibine bir sıra yaprak döşediğiniz tencereye sarılan yaprakları dizin. 7. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve 3 su bardağı kaynamış suyu yaprakların üzerine dökün. 8. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. 9. Sıcak olarak servis yapın.