Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orijinal Çörek Otu Çöreği Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram un 2
- 200 ml süt 2
- 100 ml su 2
- 100 gram tereyağı (eritilmiş) 2
- 1 paket instant maya (10 gram) 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
- 1 tatlı kaşığı şeker 2
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak) 2
- 1 yemek kaşığı çörek otu 14
Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabında un, tuz ve şekeri karıştırın 2.
- Orta kısımda bir havuz açarak, içine eritilmiş tereyağını, sütü, suyu ve yumurtaları ekleyin 2.
- Instant mayayı da ekleyerek, malzemeleri spatula veya yoğurma tahtası yardımıyla karıştırın 2.
- Hamur bir araya geldikten sonra, elinizi unlayarak hamuru yoğurun 2. Hamurun elastik bir kıvama gelmesi için yaklaşık 10 dakika yoğurmanız gerekmektedir 2.
- Hamurun üzerini örtüp, ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın 2. Hamur, bu süre zarfında iki katına çıkacaktır 2.
- Mayalanan hamuru unlu bir yüzeye alarak, havuç büyüklüğünde bezeler halinde ayırın 2.
- Her bir beze, merdane yardımıyla açılır 2. Açılan hamurun üzerine iç harç yerleştirilir ve hamur rulo şeklinde sarılır 2.
- Son olarak, çöreklerin uç kısımlarını birleştirerek, yuvarlak bir şekil verin 2.
- Şekillendirilmiş çörekler, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilmelidir 2. Üzerinin altın rengi alması, çöreğin piştiğinin göstergesidir 2.
- Pişirme işlemi sırasında, çöreklerin üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürerek, daha güzel bir renk elde edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: