• Buradasın

    Duble fıstıklı lokum içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A vibrant, freshly cut piece of double pistachio Turkish delight glistening with sugar, revealing a dense filling of crushed green pistachios, resting on a traditional copper tray beside a small bowl of powdered sugar and a scattering of whole pistachios.
    Duble fıstıklı lokum genellikle şu malzemelerden oluşur:
    • Pancar şekeri 1.
    • İçme suyu 1.
    • Mısır nişastası 13.
    • Antep fıstığı (%24) 1.
    • Asitlik düzenleyici (sitrik asit) 1.
    Bazı çeşitlerde esans, kakao, limon tuzu, gül suyu, sakız ve Hindistan cevizi de bulunabilir 4.
    Alerjen olarak bu ürün Antep fıstığı içerir ve eser miktarda ceviz, fındık ve badem de içerebilir 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Cevizli ve fıstıklı lokum arasındaki fark nedir?

    Cevizli ve fıstıklı lokum arasındaki temel farklar şunlardır: İçindekiler: Cevizli lokum, ceviz parçalarıyla hazırlanırken fıstıklı lokum Antep fıstığı ile hazırlanır. Doku: Cevizli lokum, ceviz parçalarının verdiği doğal yağ ve aroma ile daha yoğun bir dokuya sahipken, fıstıklı lokumun kıtır bir dokusu olabilir. Aroma: Fıstıklı lokum, Antep fıstığının zengin aromasını taşır. Her iki lokum türü de Türkiye'nin farklı bölgelerinde geleneksel olarak üretilir ve her ikisi de cevizli lokum genellikle rulo şeklinde kesilerek sunulurken, fıstıklı lokumun "çifte kavrulmuş" versiyonu kıtır dokusu ve yoğun fıstık aromasıyla öne çıkar.

    Çifte kavrulmuş fıstıklı lokum sağlıklı mı?

    Çifte kavrulmuş fıstıklı lokum, sağlıklı bir besin olarak kabul edilebilir, ancak tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Çifte kavrulmuş fıstıklı lokumun bazı faydaları: Bademcik iltihaplarının önlenmesinde yarar sağlar. İçeriğindeki karbonhidrat, böbrek hastaları için faydalıdır. Yara ve çıban gibi cilt sorunlarının iyileşmesinde yarar sağlar. Dişlerin korunmasında ve güçlenmesine etki eder. Fazla tüketimin zararları: Yüksek kalori değerine sahip olduğu için fazla tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir. Vücudun bileşenleri sindirememesi durumunda karaciğerde yağa dönüşebilir. Sağlıklı bir besin olan çifte kavrulmuş fıstıklı lokumu, gün içerisinde 2 adetten fazla tüketmemek önerilir.

    1 adet fıstıklı lokumda kaç kalori var?

    1 adet fıstıklı lokumda (yaklaşık 15 gram) 80-90 kalori bulunur. Ancak, lokumun kalori değeri, kullanılan malzemelere ve porsiyon büyüklüğüne göre değişkenlik gösterebilir.

    Çifte Kavrulmuş Antep fıstıklı Lokum kaç kalori?

    100 gram çifte kavrulmuş Antep fıstıklı lokum yaklaşık 410 kalori içerir.

    Gerçek lokum içinde ne var?

    Gerçek lokumun temel malzemeleri şunlardır: toz şeker; mısır nişastası; su; limon tuzu veya limon suyu. Ayrıca, lokuma lezzet katmak için doğal aroma vericiler (gül suyu, portakal çiçeği esansı gibi) ve kuruyemişler (fıstık, ceviz) de eklenebilir. Lokumun yapımında kullanılan şekere bağlı olarak kalori içeriği değişebilir; örneğin, cevizli lokum yaklaşık 350-375 birim kaloriye sahiptir. Lokum, katkı maddesi ve jelatin içermemelidir.