Buradasın
Cevizli ve fıstıklı lokum arasındaki fark nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli ve fıstıklı lokum arasındaki temel farklar şunlardır:
- İçindekiler: Cevizli lokum, ceviz parçalarıyla hazırlanırken fıstıklı lokum Antep fıstığı ile hazırlanır 12.
- Doku: Cevizli lokum, ceviz parçalarının verdiği doğal yağ ve aroma ile daha yoğun bir dokuya sahipken, fıstıklı lokumun kıtır bir dokusu olabilir 2.
- Aroma: Fıstıklı lokum, Antep fıstığının zengin aromasını taşır 1.
Her iki lokum türü de Türkiye'nin farklı bölgelerinde geleneksel olarak üretilir ve her ikisi de cevizli lokum genellikle rulo şeklinde kesilerek sunulurken, fıstıklı lokumun "çifte kavrulmuş" versiyonu kıtır dokusu ve yoğun fıstık aromasıyla öne çıkar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: