Çifte kavrulmuş fıstıklı lokum, sağlıklı bir besin olarak kabul edilebilir, ancak tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Çifte kavrulmuş fıstıklı lokumun bazı faydaları: Bademcik iltihaplarının önlenmesinde yarar sağlar. İçeriğindeki karbonhidrat, böbrek hastaları için faydalıdır. Yara ve çıban gibi cilt sorunlarının iyileşmesinde yarar sağlar. Dişlerin korunmasında ve güçlenmesine etki eder. Fazla tüketimin zararları: Yüksek kalori değerine sahip olduğu için fazla tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir. Vücudun bileşenleri sindirememesi durumunda karaciğerde yağa dönüşebilir. Sağlıklı bir besin olan çifte kavrulmuş fıstıklı lokumu, gün içerisinde 2 adetten fazla tüketmemek önerilir.