Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Döner lavaşı yapmak için gerekli malzemeler:
- 5.5 su bardağı un 1;
- 1 tatlı kaşığı kuru maya 1;
- 1 su bardağı yoğurt 1;
- 2 su bardağı ılık su 1;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 1.5 çay kaşığı tuz 1;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı 1.
Yapılışı:
- Geniş bir yoğurma kabının içerisine ılık su, şeker, kuru maya, yoğurt, tuz ve zeytinyağını koyup karıştırın 1.
- Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve yoğurmaya başlayın 1.
- Hamur homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edin 1.
- Hamurun üzerini streç film ile örttükten sonra 40 dakika mayalanması için dinlendirin 1.
- Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın 1.
- Unlanmış mutfak tezgahında oklava yardımıyla hamuru açın 1.
- Hamurları açtıktan sonra yanmaz yapışmaz tavayı ısıtın 1.
- Hamurları sırayla tavada kızartmaya başlayın, üzeri göz göz oluna kadar önlü arkalı pişirin 1.
Ayrıca, dürümlük lavaş tarifi için aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz:
- Yoğurma kabına unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin 2.
- Tuzu ve tereyağını ekleyin, tereyağını unun içinde elinizle parçalayarak yedirin 2.
- Bu işlemi tamamladıktan sonra suyu ekleyin karıştırarak hamur haline getirin 2.
- Hamuru 5 dakika kadar yoğurduktan sonra 7 eşit parçaya bölün 2.
- Bezeleri un serpilmiş bir kaba alıp dinlendirin, dilerseniz 1 gün boyunca buzdolabında da bekletebilirsiniz 2.
- Hamurları merdane veya oklava yardımı ile tavanızın büyüklüğüne göre açın 2.
- Yüksek ateşte 1 dakika içinde iki tarafını da pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: