Evde lavaş tavuk dürüm yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet tavuk göğsü; 4 su bardağı un; 1 silme yemek kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya; Tuz; 2 adet lavaş; 5 yaprak marul (ince kıyılmış); 1 adet domates (iri doğranmış); 2 adet turşu (ince doğranmış); 1 adet patates (kızarmış); 2 yemek kaşığı ketçap; 2 yemek kaşığı mayonez. Yapılışı: 1. Buzu çözülmemiş tavuk göğsünü ince ince doğrayın. 2. Bir karıştırma kabına tavuğun sosunu hazırlayın: 3 yemek kaşığı yoğurt, çeyrek çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı domates salçası, yarım rendelenmiş kuru soğan, 3-4 diş ezilmiş sarımsak, 2 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı pul biber, 2 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, tuz. 3. Doğranan tavuk göğsünü sosun üzerine ekleyip iyice karıştırın ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. 4. Lavaş hamuru için unu, tuzu ve mayayı yoğurma kabına alın. 5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alın, bezeleri tava büyüklüğünüze göre açıp pişirin. 6. Lavaşları pişirirken tavaya soslu tavuğu alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin. 7. Pişen lavaşı pişen tavuğun üzerine koyup yağına bastırın. 8. Lavaşa tavuk döner, salata ve patates kızartması koyarak sarın. 9. Dilerseniz ketçap ve mayonez sıkabilirsiniz. Afiyet olsun.