Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyarbakır yağlı ekmek, Diyarbakır yöresine ait bir ekmek çeşididir 14. Genellikle ince katlar halinde hazırlanır ve kahvaltı ile akşam yemeklerinde servis edilir 1.
Malzemeler:
- 8 su bardağı un 1
- 4 su bardağı ılık su 1
- 1 paket yaş maya 1
- 1 çay kaşığı toz şeker 1
- Tuz 1
- Üzeri için tereyağı, susam ve kekik (isteğe göre) 1
Hazırlanışı:
- Derin bir kap içerisine ılık su ve yaş mayayı ekleyin, üzerine şeker ilave ederek mayanın erimesini bekleyin 1.
- Unu eleyerek kabın içerisine dökün ve kalan 3 bardak suyu yavaş yavaş ekleyerek malzemeleri karıştırın 1.
- Hamuru kıvama gelinceye kadar yoğurun ve mayalanması için 1 saat bekletin 1.
- Mayalanan hamurdan bezeler ayırın ve merdane yardımıyla açın 1.
- Açtığınız bezeleri sac veya teflon tavada pişirin 1.
- Tüm hamurların iki yüzünü de pişirdikten sonra, üzerine tereyağı sürün ve susam serpiştirerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: