Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağlı ekmek hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram un 1;
- 10 gram tuz 1;
- 10 gram toz şeker 1;
- 20 gram yaş maya veya 7 gram kuru maya 1;
- 300 ml ılık su 1;
- 50 ml zeytinyağı 1;
- 1 adet yumurta (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Kuru maya kullanıyorsanız, ılık suya şeker ile birlikte ekleyip 5-10 dakika bekleyin ve mayanın köpürmesini bekleyin 1. Yaş maya kullanıyorsanız, doğrudan unun üzerine ufalayabilirsiniz 1.
- Büyük bir karıştırma kabında un, tuz ve şeker karıştırın 1. Ortasına mayalı suyu ekleyip karıştırın 1.
- Üzerine zeytinyağını ekleyip hamuru yoğurun 1. Hamurun yumuşak ve elastik bir kıvama gelmesi gerekmektedir 1.
- Hamuru yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra üzerini kapatıp sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın 1.
- Hamur kabardıktan sonra, üzerine bir miktar un serpip hafifçe yoğurun ve iki parçaya ayırın 1.
- Her iki hamur parçasını da yuvarlak veya uzun şekilde açın 1. Hamurun üzerine zeytinyağı sürüp dilediğiniz malzemeleri serpin (çörek otu, susam veya peynir gibi) 1.
- Şekillendirilmiş hamurları fırın tepsisine yerleştirin, üzerini örtüp 30 dakika daha mayalanmaya bırakın 1.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında hamurları yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1. Üzeri altın rengini aldığında ve içi piştiğinde ekmekler hazır demektir 1.
- Fırından çıkan ekmeklerinizi bir süre soğumaya bırakın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: