Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağlı ekmek hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Malzemeleri sırayla karıştırarak yoğurun 2.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp hafif unlayarak yemek tabağı büyüklüğünde açın 2.
- Unu gidene kadar çırparak açın 2.
- Kızgın tavada arkalı önlü kızarana kadar pişirin 2.
- Pişirdikten sonra arkalı önlü paket yağlayın 2.
Alternatif bir tarif:
- 2 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı şeker ve 1 paket instant mayayı karıştırın 3.
- Üzerine 7,5 su bardağı un ekleyip pürüzsüz ve esnek olana kadar yoğurun 3.
- Hamuru 40 dakika dinlendirin 3.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp üstlerine birer tatlı kaşığı yağ sürün 3.
- Elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açın 3.
- Yağsız tavada önlü arkalı pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: