Diyarbakır yağlı ekmek, Diyarbakır yöresine ait bir ekmek çeşididir. Malzemeler: - 8 su bardağı un - 4 su bardağı ılık su - 1 paket yaş maya - 1 çay kaşığı toz şeker - Tuz - Üzeri için tereyağı, susam ve kekik (isteğe göre) Hazırlanışı: 1. Derin bir kap içerisine ılık su ve yaş mayayı ekleyin, üzerine şeker ilave ederek mayanın erimesini bekleyin. 2. Unu eleyerek kabın içerisine dökün ve kalan 3 bardak suyu yavaş yavaş ekleyerek malzemeleri karıştırın. 3. Hamuru kıvama gelinceye kadar yoğurun ve mayalanması için 1 saat bekletin. 4. Mayalanan hamurdan bezeler ayırın ve merdane yardımıyla açın. 5. Açtığınız bezeleri sac veya teflon tavada pişirin. 6. Tüm hamurların iki yüzünü de pişirdikten sonra, üzerine tereyağı sürün ve susam serpiştirerek servis edin.