Buradasın
Dereotlu peynirli poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dereotlu peynirli poğaça yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 büyük çay bardağı yoğurt 1;
- 1 adet büyük boy yumurta 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 adet kabartma tozu 1;
- 1 tatlı kaşığı sirke 1;
- 3 su bardağı un (2 yemek kaşığı fazla) 1;
- 4 dal dereotu 1;
- 1 küçük kase peynir 1;
- 3 yemek kaşığı susam veya çörek otu 1.
Yapılışı:
- Yoğurt, yağ, yumurta ve sirkeyi bir kapta karıştırın 1.
- Üzerine ince kıyılmış dereotu, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun 1.
- Yuvarlak bezeler alıp içine peynir koyarak şekil verin ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizin 1.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin 1.
- 180 derece ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin 1.
Püf noktaları:
- Malzemelerin oda ısısında olması gerekir 3.
- Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave etmek gerekir 3.
- Hamurun kıvamı ele yapışmayacak ve yumuşak bir kıvamda olmalıdır 3.
- Sirke, poğaçanın kıyır kıyır olmasını sağlar 3.
- Poğaçaların üzeri fırına çok sıcak girerse, hamur fazla yoğrulursa veya yeterince dinlendirilmezse çatlayabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: