Buradasın
Dereotlu peynirli poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dereotlu peynirli poğaça yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1;
- 1 çay bardağı elle ufalanmış beyaz peynir 1;
- Yarım bağ dereotu 1;
- 1 tane orta boy havuç 1;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 çay bardağı yoğurt 1;
- 1 tane yumurtanın beyazı 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- Tuz 1;
- Un (aldığı kadar) 1.
Yapılışı:
- Dereotu ince ince kıyılır ve havuç rendelenir 1.
- Bir kaba tereyağı, yoğurt, yumurtanın beyazı ve zeytinyağı koyulur ve elle iyice karıştırılır 1.
- Dereotu, havuç, kaşar peyniri, beyaz peynir eklenir ve karıştırmaya devam edilir 1.
- Tuz eklenir ve azar azar un eklenerek hamur yoğrulur (hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır) 1.
- Hamurun kıvamı olunca kabartma tozu eklenir ve hamur yoğurmaya devam edilir 1.
- Hamurdan çok küçük bezeler alınır ve yuvarlanarak minik poğaçalar elde edilir 1.
- Poğaça hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 1.
- Isınmış fırına koyularak 180 derecede pişirilir 1.
Ayrıca, farklı bir dereotlu peynirli poğaça tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz:
- 3,5 su bardağı unu yoğurma kabına alın 2.
- Ortasını havuz gibi açıp margarini, sıvı yağı, yoğurdu, yumurta akını, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyin 2.
- En son dereotunu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun 2. Gerekirse yarım su bardağı daha un ekleyebilirsiniz 2.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın 2.
- Baş parmağınızla ortasına bir delik açın ve deliği büyütün 2.
- Ortasına peynir parçaları koyun ve kapatıp tekrar yuvarlayın 2.
- Yağlanmış fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin 2.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp çekirdek serpin 2.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar fırınlayın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: