Buradasın
Dereotunun poğaçada sert olmaması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dereotlu poğaçanın sert olmaması için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edilmelidir:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması: Yoğurt, yumurta ve tereyağı/margarin gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması, hamurun dokusunu sertleştirmez 12.
- Hamuru fazla yoğurmamak: Hamuru ele yapışmayan ama çok da sert olmayan bir kıvamda, fazla eziyet etmeden toparlamak gerekir 1.
- Kabartma tozu kullanımı: Poğaça genellikle kabartma tozuyla yapılır, bu daha hafif kabaran ve çabuk pişen bir poğaça sağlar 1.
- Un miktarını ayarlamak: Hamura fazla un eklememek ve "tam kıvamında" bırakmak önemlidir, aksi takdirde kuru ve sert poğaçalara neden olabilir 13.
- Fırın ayarı: Poğaçaları pişirirken fırının ısı dengesini korumak ve kapağını sık sık açıp kapatmamak gerekir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: