Buradasın
Dereotunun poğaçada sert olmaması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dereotunun poğaçada sert olmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Taze dereotu kullanmak 1. Kurumuş veya sararmış dereotu yerine taze ve ince kıyılmış dereotu tercih edilmelidir 1.
- Yoğurt ve yağ dengesine dikkat etmek 1. Hamurun yumuşacık olması için yoğurt tam ölçüsünde, yağ ise ne az ne fazla kullanılmalıdır 1.
- Hamuru dinlendirmak 1. Yoğurduktan sonra hamurun 15-20 dakika oda sıcaklığında dinlendirilmesi, daha kolay şekil vermeyi ve poğaçaların kabarık olmasını sağlar 1.
- Hamuru fazla yoğurmamak 2. Ne kadar az yoğurulursa, poğaçalar o kadar kıyır kıyır ve puf puf olur 2.
- İç harcı fazla kaçırmamak 1. İçine beyaz peynir eklenirken fazla kullanılmamalıdır, aksi halde poğaça çatlayabilir veya hamur ıslanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: