Pişi hamuru yapımı için gerekli malzemeler: 2-3 su bardağı un; 1,5 çay bardağı ılık su; 1 tatlı kaşığı şeker; 1 çay kaşığı tuz; 1/4 paket yaş maya; kızartmak için göz kararı sıvı yağ. Yapılışı: 1. 2 su bardağı un ve tuzu bir kaba koyun. 2. Ilık suyun içinde maya ve şekeri eritin. 3. Unun içine ekleyin ve elinizle yavaş yavaş yoğurun. 4. Eğer ununuz az gelirse az az ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. 5. Üstünü nemli bir bezle örtüp sıcak bir ortamda 30 dakika bekletin. 6. Sıvı yağınızı kızartma tavanıza alın ve kızdırın. 7. Hamurdan mandalina büyüklüğünde hamurlar alıp bastırın, inceltin ve ortasına delikler açın. 8. Hamuru kızgın yağa bırakın, kabaracaktır. 9. Kağıt havlu serili bir tabağa alın, yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapın.