Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pişi hamuruna verilebilecek bazı "sır"lar şunlardır:
- Mayalama: Mayalı hamur kullanırken, mayayı ılık su veya sütle aktif hale getirmek ve hamur dinlenirken üzerini bezle örtüp ılık bir ortamda bekletmek, hamurun kabarmasını sağlar 12.
- Un miktarı: Hamurun kıvamı, ele yapışmayacak kadar yumuşak olmalıdır; fazla un eklemek hamurun sert olmasına neden olabilir 14.
- Tuz ekleme zamanı: Tuzu ilk aşamada eklemek mayanın etkinliğini azaltır, bu yüzden maya ve şekerle karıştırdıktan sonra eklemek gerekir 4.
- Yağın sıcaklığı: Yağın yeterince kızgın olması, pişinin yağ çekmesini engeller; yağın sıcaklığını kontrol etmek için bir hamur parçasını yağa atabilirsiniz 14.
- Pişirme: Pişileri sürekli çevirmek kabarmalarını engelleyebilir, bu yüzden önce bir tarafını güzelce kızartıp sonra diğer tarafını çevirmek gerekir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: