• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Pişi hamuruna hangi sır verilir?

    • #Yemek
    • #Tarif
    • #Hamur

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pişi hamuruna verilen sır, hamura bir kaşık sirke eklenmesidir 13. Bu, pişinin daha yumuşak ve kabarmış olmasını sağlar 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. egetelgraf.com
        1
      2. lezzet.com.tr
        2
      3. yemek.com
        3
      4. mutfaksirlari.com
        4
      5. turkdiliveedebiyati.com
        5
    • Sirkenin hamura etkisi nasıl açıklanır?

    • Pişi hamuruna sirke eklemenin püf noktaları nelerdir?

    • Kabartma tozu yerine sirke kullanmanın avantajları nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Peynirli pişi hamuruna ne konur?

    Peynirli pişi hamuruna şu malzemeler eklenir: 1 çay bardağı yoğurt; 2 çay bardağı süt; 2 yumurta; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı şeker; 1,5 paket kabartma tozu; Peynir (iç harç olarak kullanılacak). Ayrıca, farklı malzemeler ekleyerek hamurun lezzetini zenginleştirebilirsiniz: Dereotu; Zeytin; Haşlanmış ve ezilmiş patates.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    5 kaynak

    Kolay pişi hamuru nasıl yapılır?

    Kolay pişi hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet ekmek hamuru; 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru şekillendirmek için); 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için). Yapılışı: 1. Fırından aldığınız ekmek hamurunu, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağladığınız tezgaha alın. 2. Ellerinizi yağlayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. 3. Elinizle hamuru inceltip, genişletin ve istediğiniz gibi şekil verin. 4. Geniş bir tavaya aldığınız sıvı yağı kızdırın. 5. Hazırladığınız pişileri önlü arkalı kızartın. 6. Sıcak servis yapın.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #HamurUrunleri
    5 kaynak

    Pişirerek yapılan hamurlarda hangi kabartıcı kullanılır?

    Pişirilerek yapılan hamurlarda kabartma tozu veya karbonat gibi kabartıcılar kullanılır.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    5 kaynak

    Pişi hamuruna ne kadar yağ konur?

    Pişi hamuruna kızartma için yeterli miktarda sıvı yağ konur. Tam ölçü olarak, geniş ve derin bir teflon tencereye tencerenin tabanını 2 parmak geçecek kadar sıvı yağ konulması önerilir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    • #Yağ
    5 kaynak

    Pişi hamuruna süt konur mu?

    Evet, pişi hamuruna süt konur. Süt, hamurun daha elastik, yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #HamurUrunleri
    5 kaynak

    Pişi hamuruna ne kadar maya konur?

    Pişi hamuruna 1 çorba kaşığı maya eklenir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #HamurUrunleri
    5 kaynak

    Hamurun yumuşak olması için ne yapmak gerekir?

    Hamurun yumuşak olması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Doğru Un Seçimi: Düşük protein içeren unlar (örneğin, kek unu) kullanmak hamurun yumuşak olmasını sağlar. 2. Sıvı Miktarı: Hamura eklenen su miktarı, gluten gelişimini etkiler ve yumuşaklık sağlar. 3. Yağ Kullanımı: Tereyağı, margarin veya sıvı yağlar hamurun elastikiyetini artırır ve kurumasını önler. 4. Yoğurma Süresi: Hamuru yeterli süreyle yoğurmak, daha iyi bir yapı ve yumuşaklık kazandırır. 5. Dinlendirme Süresi: Hamurun dinlendirilmesi, glutenin gevşemesine ve hamurun yumuşamasına yardımcı olur. 6. Ekstra Malzemeler: Nişasta veya özel katkı maddeleri eklemek hamurun dokusunu iyileştirebilir. 7. Pişirme Koşulları: Düşük sıcaklıkta uzun süre pişirmek, yumuşak bir doku sağlar.
    • #Yemek
    • #Hamur
    • #Pişirme
    • #Tarif
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"7imd0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fpisi-hamuruna-hangi-sir-verilir-1460307678%3Flr%3D213%26ncrnd%3D32213","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"8391222761754293153","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754293163487213-9594748053502846716-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-58-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"7imdw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"7imd1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"7imdw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"7imd2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Pişi hamuruna verilen sır, **hamura bir kaşık sirke eklenmesi**dir [```1```](https://www.egetelgraf.com/pisiyi-puf-puf-yapan-sir-izmirliler-hamuruna-bir-kasik-ekliyor-isin-ustasi-tek-tek-anlatti)[```3```](https://yemek.com/pisi-hamuru-nasil-yapilir/). Bu, pişinin daha yumuşak ve kabarmış olmasını sağlar [```1```](https://www.egetelgraf.com/pisiyi-puf-puf-yapan-sir-izmirliler-hamuruna-bir-kasik-ekliyor-isin-ustasi-tek-tek-anlatti).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.egetelgraf.com/pisiyi-puf-puf-yapan-sir-izmirliler-hamuruna-bir-kasik-ekliyor-isin-ustasi-tek-tek-anlatti","title":"Pişiyi Puf Puf Yapan Sır! İzmirliler Hamuruna Bir Kaşık Ekliyor...","shownUrl":"https://www.egetelgraf.com/pisiyi-puf-puf-yapan-sir-izmirliler-hamuruna-bir-kasik-ekliyor-isin-ustasi-tek-tek-anlatti"},{"sourceId":2,"url":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/pisi","title":"Pişi Tarifi: Pişi Nasıl Yapılır? | Lezzet","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/pisi"},{"sourceId":3,"url":"https://yemek.com/pisi-hamuru-nasil-yapilir/","title":"Pişi Hamuru Nasıl Yapılır? - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/pisi-hamuru-nasil-yapilir/"},{"sourceId":4,"url":"https://mutfaksirlari.com/hamur-kizartmasi-pisi.html","title":"Hamur Kızartması – Pişi – Mutfak Sırları – Pratik Yemek...","shownUrl":"https://mutfaksirlari.com/hamur-kizartmasi-pisi.html"},{"sourceId":5,"url":"https://turkdiliveedebiyati.com/pisi-hamuru-tarifi/","title":"Pişi Hamuru Tarifi - Türk Dili Ve Edebiyatı","shownUrl":"https://turkdiliveedebiyati.com/pisi-hamuru-tarifi/"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Pişi hamuruna hangi sır verilir?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"#Tarif"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Sirkenin hamura etkisi nasıl açıklanır?","url":"/search?text=Sirkenin+hamura+etkisi&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Pişi hamuruna sirke eklemenin püf noktaları nelerdir?","url":"/search?text=Pi%C5%9Fi+hamuruna+sirke+eklerken+dikkat+edilmesi+gerekenler&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Kabartma tozu yerine sirke kullanmanın avantajları nelerdir?","url":"/search?text=Kabartma+tozu+yerine+sirke+kullanman%C4%B1n+avantajlar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Pi%C5%9Fi+hamuruna+hangi+s%C4%B1r+verilir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"8391222761754293153","reqid":"1754293163487213-9594748053502846716-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-58-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754293163487213-9594748053502846716-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-58-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"7imdw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"7imd3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemekogren.net/peynirli-pisi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamurisleri.gen.tr/pisi-hamuru.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mutfakportali.com/hamuru-peynirli-pisi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/peynirli-hamur-kizartmasi-pisi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://evdekipastane.com/mayasiz-hamurdan-peynirli-pisi-tarifi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/peynirli-pisi-hamuruna-ne-konur-2789729556","header":"Peynirli pişi hamuruna ne konur?","teaser":"Peynirli pişi hamuruna şu malzemeler eklenir: 1 çay bardağı yoğurt; 2 çay bardağı süt; 2 yumurta; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı şeker; 1,5 paket kabartma tozu; Peynir (iç harç olarak kullanılacak). Ayrıca, farklı malzemeler ekleyerek hamurun lezzetini zenginleştirebilirsiniz: Dereotu; Zeytin; Haşlanmış ve ezilmiş patates.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/kolay-pisi-hamur-kizartmasi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/evde-yumusacik-pisi-nasil-yapilir-iste-kolay-pisi-tarifi/254287?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kaleninsesi.com/haber/16849274/pisi-hamuru-nasil-yapilir-pisi-hamuru-nasil-yogrulur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://m.haber7.com/yasam/haber/3231592-pisi-nasil-yapilir-ev-yapimi-pisi-hamuru-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ustasindanyemektarifi.com/pisi-hamuru-tarifi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kolay-pisi-hamuru-nasil-yapilir-1157135712","header":"Kolay pişi hamuru nasıl yapılır?","teaser":"Kolay pişi hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet ekmek hamuru; 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru şekillendirmek için); 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için). Yapılışı: 1. Fırından aldığınız ekmek hamurunu, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağladığınız tezgaha alın. 2. Ellerinizi yağlayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. 3. Elinizle hamuru inceltip, genişletin ve istediğiniz gibi şekil verin. 4. Geniş bir tavaya aldığınız sıvı yağı kızdırın. 5. Hazırladığınız pişileri önlü arkalı kızartın. 6. Sıcak servis yapın.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamururunleri","text":"#HamurUrunleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/%C3%87%C4%B1rp%C4%B1larak%20Haz%C4%B1rlanan%20Hamurlar%20%28a%C4%B0le%20T%C3%BCket%C4%B0c%C4%B0%29.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kisikatesakademi.com.tr/blog/hamur-kabartmak-icin-hangisini-kullanmali-karbonat-mi-kabartma-tozu-mu-maya-mi-164?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.akwa.us/kabarticilar-kabartma-tozu-karbonat-ve-mayalar/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://incininmutfagi.blogspot.com/2017/10/maya-ve-kimyasal-kabarticilar-yumurtalar.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/yemek/yazarlar/suleyman-dagdartan/hamur-nasil-kabartilir-2911606?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/pisirerek-yapilan-hamurlarda-hangi-kabartici-kullanilir-2331296651","header":"Pişirerek yapılan hamurlarda hangi kabartıcı kullanılır?","teaser":"Pişirilerek yapılan hamurlarda kabartma tozu veya karbonat gibi kabartıcılar kullanılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.misssgibi.com/ekmek-hamuruyla-pisi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/hazir-ekmek-hamurundan-pisi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yemek-tarifleri/hamur-isi/pisi-tarifi-bu-yontemle-asla-yag-cekmiyor?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/diger-hamurisi-tarifleri/pisi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nepisirsem.com/tarifler/pisi-hamuru?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/pisi-hamuruna-ne-kadar-yag-konur-1228549187","header":"Pişi hamuruna ne kadar yağ konur?","teaser":"Pişi hamuruna kızartma için yeterli miktarda sıvı yağ konur. Tam ölçü olarak, geniş ve derin bir teflon tencereye tencerenin tabanını 2 parmak geçecek kadar sıvı yağ konulması önerilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/yag","text":"#Yağ"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hayirlokmasiistanbul.com.tr/blog/pisiye-neden-sut-konur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://appcase.com.tr/pisinin-citir-olmasi-icin-ne-yapmali/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karaca.com/blog/pisi-tarifi-pisi-hamuru-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/pisi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://konseptprojeyonetim.com.tr/pisi-nasil-yapilir-puf-noktalari/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/pisi-hamuruna-sut-konur-mu-3195150306","header":"Pişi hamuruna süt konur mu?","teaser":"Evet, pişi hamuruna süt konur. Süt, hamurun daha elastik, yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamururunleri","text":"#HamurUrunleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nepisirsem.com/tarifler/pisi-hamuru?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/tuzlu-hamur-isi-tarifleri/mayali-pisi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/kahvaltilik-hamur-kizartmasi-mayali-pisi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/mayali-pisi-tarifi-41456728?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karaca.com/blog/pisi-tarifi-pisi-hamuru-tarifi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/pisi-hamuruna-ne-kadar-maya-konur-1492900047","header":"Pişi hamuruna ne kadar maya konur?","teaser":"Pişi hamuruna 1 çorba kaşığı maya eklenir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamururunleri","text":"#HamurUrunleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamur.gen.tr/hamurun-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmaliyim.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://infoldia.com/blog-detay-571953-Lahmacun-Hamuru-Nasil-Yumusak-Olur-.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sivi.gen.tr/elmali-kurabiye-hamurunu-nasil-daha-yumusak-yapabilirim.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://robotforum.com.tr/threads/hamur-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmak-lazim.21388/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://apkturk.com/hamur-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmak-lazim/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/hamurun-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmak-gerekir-2698981904","header":"Hamurun yumuşak olması için ne yapmak gerekir?","teaser":"Hamurun yumuşak olması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Doğru Un Seçimi: Düşük protein içeren unlar (örneğin, kek unu) kullanmak hamurun yumuşak olmasını sağlar. 2. Sıvı Miktarı: Hamura eklenen su miktarı, gluten gelişimini etkiler ve yumuşaklık sağlar. 3. Yağ Kullanımı: Tereyağı, margarin veya sıvı yağlar hamurun elastikiyetini artırır ve kurumasını önler. 4. Yoğurma Süresi: Hamuru yeterli süreyle yoğurmak, daha iyi bir yapı ve yumuşaklık kazandırır. 5. Dinlendirme Süresi: Hamurun dinlendirilmesi, glutenin gevşemesine ve hamurun yumuşamasına yardımcı olur. 6. Ekstra Malzemeler: Nişasta veya özel katkı maddeleri eklemek hamurun dokusunu iyileştirebilir. 7. Pişirme Koşulları: Düşük sıcaklıkta uzun süre pişirmek, yumuşak bir doku sağlar.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"#Tarif"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"7imdw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"7imd4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"7imdw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"7imd5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"7imdw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}