Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pişi hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı ılık su 12;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 12;
- Yarım paket yaş maya (ya da 1 paket kuru maya) 12;
- 5 su bardağı un (aldığı kadar) 12;
- 1 tatlı kaşığı tuz 12.
Hazırlanışı:
- Ilık su içerisinde toz şeker ve mayayı çözün 12. Karışımı 10 dakika dinlendirin 1.
- Dinlenen karışıma 3 su bardağı un ve tuzu ekleyip harmanlayarak karıştırın 12.
- Kalan unu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin 12. Hamur, ele yapışmayan ancak toparlanan bir kıvam almalıdır 5.
- Hamurun üzerini örtüp oda ısısında bir saat mayalanmaya bırakın 12.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın 1. Üzerlerine un serptikten sonra elinizle hafifçe bastırarak düzleştirin 1.
- Tezgahta 10 dakika daha mayalandırdıktan sonra bir şişe kapağıyla ortalarına delikler açın 1.
Hamurun mayalanma sırasında uygun bir sıcaklıkta olduğundan emin olun 1. Soğuk ortamlarda mayalanma daha zor olabilir 1.
Pişi hamurunun daha yumuşak olması için hamurun içine yoğurt ve sirke eklenebilir 2. Ayrıca, kabartma tozu kullanılarak da hamur yapılabilir 4.
Pişirme önerisi:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: