Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pişi hamuru hazırlamak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Yaş mayalı pişi hamuru tarifi:
- Malzemeler: 50 g yaş maya, 200 ml su, 250 ml Pınar Süt, 35 g toz şeker, 15 g tuz, 750 g un, 200 ml ayçiçek yağı 1.
- Hazırlanışı:
- Yaş mayayı ılık su, süt, toz şeker ve tuz ile karıştırın 1.
- Unu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin 1. Hamur toparlanmaya başlayınca pürüzsüz kıvam elde edene kadar yoğurun 1.
- Üzerini temiz bir bezle kapatarak mayalanması için 1 saat dinlendirin 1.
- Mayalanan hamurdan 50'şer gr'lık bezeler koparıp şekil verin ve kızgın yağda kızartın 1.
- Mayasız pişi hamuru tarifi:
- Malzemeler: 5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 2 çay kaşığı karbonat, tuz, 1 yumurta, ¾ su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 + ¼ su bardağı su 2.
- Hazırlanışı:
- Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir kapta karıştırın 2.
- Yumurta, yoğurt, sirke, ayçiçek yağı ve suyu ekleyip önce çatal yardımıyla karıştırın, ardından elinizle yoğurmaya başlayın 2.
- Ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin 2.
- Hamuru hafif un serptiğiniz tezgaha alıp iyice yoğurup toparlayın 2.
- Hamurdan kareler kesip bütün hamuru bu şekilde hazırlayın ve kızartın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: