Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çöven ile köpük helva yapmak için gerekli malzemeler:
- 1,5 litre su 4;
- 100 gr çöven otu 4;
- 2 su bardağı şeker 4;
- 2 su bardağı su 4;
- 1,5 çay kaşığı limon tuzu (tozu değilse 2 tane) 4.
Yapılışı:
- Çöven otu köklerini yıkayıp geniş bir tencereye yerleştirin ve üzerine 4 su bardağı su ekleyin 3.
- Tencereyi ocağa alın ve suyu kaynamaya bırakın 3.
- Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve bir saat kaynatın 3.
- Kökler yumuşadığında, tencerenin altına derin bir kap yerleştirdiğiniz ince bir süzgeçten veya tülbentten geçirin 3.
- Elde ettiğiniz çöven otu suyunu tekrar tencereye alın, üzerine elenmiş pudra şekerini ekleyin ve karıştırarak orta ateşte şeker tamamen eriyene dek pişirin 3.
- Şeker eriyince ateşi biraz yükseltin ve karışım köpürerek kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin 3.
- Karışımı ocaktan alın ve tamamen soğuması için bir kenara bırakın 3.
- Soğuk karışımı yüksek devirde mikserle çırpın; karışım renk alıp hacim kazanacak ve bembeyaz bir köpük haline gelecektir 3.
- Hazırladığınız köpüğü ağzı kapalı bir cam kavanoza alın ve buzdolabında saklayın 3.
Not: Karışımı mikserle çırpmadan önce tamamen soğuduğundan emin olun; sıcak veya ılık karışım kabarmaz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: