Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Helva tarifi için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- Un helvası için: 1 su bardağı un, 80 gram tereyağı, 1 su bardağı süt veya su, 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 1.
- İrmik helvası için: 3 yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı çam fıstığı, 1,5 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı süt, 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı toz şeker 2.
Yapılışı:
- Un helvası: Tereyağı tencerede eritilir, un eklenip kısık ateşte kavrulur 1. Kahverengi renk alınca şerbet (süt veya su ile şeker) eklenir ve çekene kadar karıştırılır 1.
- İrmik helvası: Tereyağı tavada eritilir, çam fıstığı eklenir ve kavrulur 2. İrmiği eklenip kısık ateşte 20 dakika kavrulur 2. Şerbet (süt, su ve şeker karışımı) eklenip çekene kadar karıştırılır 2.
Püf noktaları:
- İrmiği kavururken sürekli karıştırılmalıdır 2.
- Şerbetin sıcak olması önemlidir 25.
- Helva demlenmesi için dinlendirilmelidir 5.
Helva tariflerinin detaylarına ve farklı çeşitlere aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: