Buradasın
Köpük helva yumurta akı ile nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köpük helvası, yumurta akı ile şu şekilde yapılır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Pekmez ve toz şeker bir tavaya alınıp şeker eriyene kadar karıştırılır 1.
- Ardından ocağa alınıp kenarlarından kabarcıklar çıkana kadar ısıtılır ve ocaktan alınır 1.
- Diğer yandan yumurta aklarına bir fiske tuz eklenip mikserin düşük devriyle çırpmaya başlanır 1.
- Yavaş yavaş deviri yükseltilerek çırpmaya devam edilir 1.
- Köpürüp kıvam alınca kaşık kaşık sıcak pekmez ilave edilerek yavaş yavaş 5 dk kadar çırpmaya devam edilir 1.
- Koyu kremşanti kıvamı alınca karışım tamamdır 1.
- Hazırlanan köpük uygun fırın kaplarına alınıp üzeri düzeltilir 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dk kadar pişirilir 1.
- Fırından alınan tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: