• Buradasın

    Çiğköfte lavaşın içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çiğ köfte lavaşı içine genellikle göbek marul, maydanoz, limon, roka, salatalık veya salatalık turşusu, domates, nane gibi yeşillikler ve soslar konur 34.
    • Göbek marul 4. İyi temizlenip yıkandıktan sonra doğranarak veya bütün yaprak halinde lavaşın içine konulabilir 4.
    • Maydanoz 4. İyice yıkandıktan sonra yaprakları lavaşın içine konur 4.
    • Limon 4. Aşırı kullanılmamalıdır, dürüm lavaşının ıslanmasına müsaade edilmemelidir 4.
    • Roka 4. Bazı yörelerde tercih edilebilir 4.
    • Salatalık veya salatalık turşusu 4. Yaz aylarında salatalık, kış aylarında salatalık turşusu tercih edilebilir 4.
    • Domates 4. 1-2 dilim domates eklenebilir 4.
    • Nane 4. Bazı yörelerde tercih edilebilir 4.
    Ayrıca, nar ekşisi, acı sos ve özel soslar da dürümün içine konulabilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çiğ köfte lavaşına hangi un kullanılır?

    Çiğ köfte lavaşı yapımında esmer bulgur unu kullanılır. Ayrıca, evde lavaş yapımı için şu malzemeler gereklidir: 2,5 su bardağı un; 1 yemek kaşığı kuru maya; 1 tatlı kaşığı şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 1-1,5 su bardağı ılık su.

    Çiğköfte tarifi nasıl yapılır?

    Etsiz çiğ köfte tarifi için gerekli malzemeler: 2,5 su bardağı esmer bulgur; 1,5 su bardağı sıcak su; 1 çay bardağı isot; 1 çay bardağı zeytinyağı; 3 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber; 3 yemek kaşığı domates salçası; 5 yemek kaşığı nar ekşisi; 1 adet soğan; 1 adet limon suyu. Yapılışı: 1. Bulguru derin bir kaba alın ve üzerine 1,5 bardak sıcak suyu gezdirin. 2. Üstünü kapatıp 10 dakika beklemeye alın. 3. Bu arada soğanı robottan çekin, fazla suyunu sıkın. 4. İsotu sıcak su ekleyip 5 dakika bekletin. 5. Bulgur kabardıktan sonra, robotta kabarmış bulguru, kuru soğanı, ıslanmış isotu (suyuyla birlikte), limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzu, salçayı ve kırmızı biberi ara ara durdurarak 10 dakika çekin. 6. Karışımı bir kaba alıp birkaç dakika yoğurun. 7. Klasik çiğ köfte şeklini verin. Püf noktaları: Robottan geçirirken malzemelerin harmanlanması için ara ara durdurup bıçaklara yapışan malzemeleri temizleyin. Kıvamı koyu olursa zeytinyağı ilave edin. Acılık ve ekşilik seviyesini damak zevkine göre ayarlayın.

    Çiğköfte dürüm nasıl yapılır?

    Çiğ köfte dürüm yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur; 2 su bardağı sıcak su; 1 büyük boy soğan; 2 diş sarımsak; yarım çay bardağı isot; 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber; 1 tatlı kaşığı karabiber; 1 yemek kaşığı nar ekşisi; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay bardağı sıvı yağ; 3 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışık); yarım limon; 1 paket lavaş. Yapılışı: 1. Bulguru derin bir kaba alın ve sıcak su ekleyerek 5-10 dakika demlendirin. 2. Soğan ve sarımsağı rendeleyin, suyunu sıkın ve bulgura ekleyin. 3. Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın. 4. Blendırı yukarıdan aşağıya doğru bastırarak bulguru karıştırın, çok yormadan ara ara dinlendirerek devam edin. 5. Kıvam alan çiğ köfteye elinizle şekil verin. 6. Lavaşın üzerine yayarak, üzerine marul ekleyip dürüm şeklinde sararak servis edebilirsiniz. Ayrıca, "yemek.com" ve "nefisyemektarifleri.com" sitelerinde de çiğ köfte dürüm tarifi bulunmaktadır.

    Çiğköfte malzemeleri nelerdir?

    Çiğköfte malzemeleri genel olarak iki ana kategoriye ayrılır: etli çiğköfte ve etsiz çiğköfte malzemeleri. Etli çiğköfte malzemeleri: - Sinirsiz ve yağsız dana eti; - İnce bulgur; - Pulbiber; - Kurusoğan; - Tuz; - Tarçın; - Maydanoz; - Yeşil soğan; - Taze sarımsak; - Domates salçası; - Karabiber. Etsiz çiğköfte malzemeleri: - 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur; - 1,5 su bardağı domates rendesi veya 3 adet domates; - 1 adet soğan; - 4 diş sarımsak; - 1 su bardağı haşlanmış mısır; - 1/2 çay bardağı sıvı yağ; - 1 yemek kaşığı domates salçası; - 1 yemek kaşığı biber salçası; - 1/2 su bardağı ceviz; - 1/2 su bardağı fındık; - 1 avuç maydanoz yaprağı; - 5 yemek kaşığı isot; - 1 yemek kaşığı pul biber; - 1 yemek kaşığı yenibahar; - 2 tepeleme tatlı kaşığı tuz.

    Çiğköfte lavaşı nasıl yapılır?

    Çiğ köfte lavaşı yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı un; 1 su bardağı su (azar azar kontrollü eklenecek); 1 çorba kaşığı nişasta; 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Unu yoğurma kabına alıp üzerine nişasta ve tuz ekleyin, karıştırın. 2. Azar azar suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 3. Hamuru 10-12 bezeye bölün, bezelerin birbirine yapışmaması için üzerlerine az miktarda un serpin ve bir poşete koyarak 30-40 dakika dinlendirin. 4. Bezelerin iki tarafını da hafif nişasta ile batırıp yuvarlak şekilde açın. 5. Açtığınız lavaşları yapışmaz bir teflon tavada çok sık çevirerek pişirin. 6. Ocaktan aldığınız lavaşı sıcakken hemen bir poşetin içine koyun, böylece yumuşak kalmasını sağlayın. Çiğ köfte lavaşı mayasız olmalıdır.

    En iyi çiğköfte dürüm hangi lavaşla yapılır?

    En iyi çiğ köfte dürüm için kullanılabilecek lavashlar: Sar Unlu Mamüller Çiğ Köfte Lavaşı. İnci Yufka Çiğ Köfte Lavaşı. Ayrıca, lavaşın taze ve yumuşak olması, dürümün lezzeti için önemlidir.

    Çiğ köfte ile birlikte ne yenir?

    Çiğ köftenin yanında tüketilebilecek bazı yiyecekler: Ayran; Lahmacun; Söğüş salata (domates ve salatalık ile hazırlanan); Acılı ezme; Cacık; Tarhana çorbası; Mercimek çorbası; Burma baklava; Salatalık turşusu; Közlenmiş kırmızı biber.