• Buradasın

    Çiğköfte lavaşı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çiğköfte lavaşı yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2 su bardağı un 13;
    • 1 su bardağı su (azar azar kontrollü ekleyin) 1;
    • 1 çorba kaşığı nişasta 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1.
    Yapılış aşamaları:
    1. Unu yoğurma kabına alıp üzerine nişasta ve tuz ekleyip karıştırın 1.
    2. Üzerine azar azar suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın 1. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin 1.
    3. Bu hamuru 10-12 tane beze yapın 1. Bezelerin birbirine yapışmaması için üzerine az miktarda un serpip bir poşete koyun ve ağzını bağlayın 1.
    4. Bezeleri bu şekilde 30 – 40 dakika dinlendirin 1.
    5. Sonra bezelerin iki tarafını da hafif nişasta ya batırıp yuvarlak şekilde açın 1.
    6. Yapışmaz bir teflon tavada lavaşları çok sık çevirerek pişirin 1. Çok fazla pişmemesine dikkat edin, ekmek kadar pişmeyecek 1.
    7. Ocaktan aldığınız lavaşı sıcak sıcak hemen bir poşetin içine koyun yoksa sert olur 1.
    8. Pişen diğer lavaşları da bu poşete dizin 1.
    Unun markasına ve suyun durumuna göre lavaş sayısı değişebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İç Anadolu çiğköfte nasıl yapılır?

    İç Anadolu bölgesinde çiğköfte yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 2 su bardağı ince bulgur - 1 su bardağı sıcak su - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası - 1 adet rendelenmiş soğan - 2 diş ezilmiş sarımsak - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı isot (Urfa biberi) - 1 tatlı kaşığı pul biber - 1 tatlı kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı tuz - Yarım limonun suyu - 1 yemek kaşığı nar ekşisi Yapılışı: 1. Bulguru sıcak su ile ıslatarak 10 dakika dinlendirin. 2. Bulgura salçalar, baharatlar, rendelenmiş soğan ve sarımsak ekleyin. 3. Malzemeler iyice karışana kadar yoğurun. 4. Son olarak zeytinyağı ekleyerek çiğköfteye parlaklık kazandırın. 5. Çiğköfteleri elde sıkarak şekil verin ve marul yapraklarıyla servis edin.

    Çiğköfte dürüm nasıl yapılır?

    Çiğköfte dürüm yapımı için gerekli malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur; 2 su bardağı sıcak su; 1 adet büyük boy soğan; 2 diş sarımsak; Yarım çay bardağı isot; 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber; 1 tatlı kaşığı karabiber; 1 yemek kaşığı nar ekşisi; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay bardağı sıvı yağ; 3 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışık); Yarım adet limon; 1 paket lavaş. Yapılışı: 1. Bulguru derin bir kaba alın ve sıcak su ekleyerek 5-10 dakika demlendirin. 2. Soğan ve sarımsağı rendeleyin. 3. Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın. 4. Blenderı alın, yukarıdan aşağıya doğru bastırarak bulguru karıştırın. 5. Bu şekilde iyice kıvam alan çiğ köfteye elinizle şekil verin. 6. Servis tabağına dizin. 7. Lavaşa yaydığınız çiğ köftenin üzerine marul koyarak dürüm şeklinde sarıp tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Çiğköfte tarifi nasıl yapılır?

    Çiğ köfte tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 2 su bardağı ince bulgur - 1,5 su bardağı domates rendesi veya 3 adet domates (rendelenecek) - 1 adet soğan - 4 diş sarımsak - 1 su bardağı haşlanmış mısır - 1/2 çay bardağı sıvı yağ - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası - 1/2 su bardağı ceviz - 1/2 su bardağı fındık - 1 avuç maydanoz yaprağı - 5 yemek kaşığı isot - 1 yemek kaşığı pul biber - 1 yemek kaşığı yenibahar - 2 tepeleme tatlı kaşığı tuz - Servis için nar ekşisi veya limon Hazırlanışı: 1. Soğan, sarımsak ve mısırı mutfak robotu veya rondoda çekip bir tencereye alın. 2. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin. 3. Domates rendesi, domates ve biber salçası, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırın. 4. Tencereyi ocağa alıp ocağın en küçük gözünde kısık ateşte bulgurlar şişip suyunu tamamen çekene kadar pişirin. 5. Altını kapatıp karışımı harmanlayın ve 10 dk. dinlendirin. 6. Maydanoz, ceviz ve fındığı robotta iyice çekip dinlenen bulgur karışımına ekleyin. 7. İsotu, pul biberi ve yenibaharı da ekleyip iyice karıştırın. 8. Tüm karışımı blenderdan veya mutfak robotundan geçirip elinizle çiğ köfte şeklinde sıkın ve servis tabağına dizin. 9. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. 10. İstediğiniz yeşillikler, nar ekşisi ve/veya limon suyuyla servis yapabilirsiniz.

    Çiğ köfte malzemeleri nelerdir?

    Çiğ köfte malzemeleri şunlardır: 1. Dövülmüş kara et (100 gr). 2. Köftelik ince bulgur (150 gr). 3. Pulbiber (35 gr). 4. Kurusoğan (80 gr). 5. Tuz (3 gr). 6. Tarçın (2 gr). 7. Maydanoz (40 gr). 8. Yeşil soğan (40 gr). 9. Taze sarımsak (20 gr). 10. Domates salçası (25 gr). 11. Karabiber (2 gr). Ayrıca, isteğe bağlı olarak isot ve nar ekşisi de eklenebilir.

    En güzel çiğ köfte hangi etsiz çiğ köfte tarifi?

    En güzel etsiz çiğ köfte tarifi konusunda birkaç öneri bulunmaktadır: 1. Gurme Rehberi Tarifi: Bu tarifte, 2 su bardağı ince köftelik bulgur, 1 su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı nar ekşisi ve çeşitli baharatlar kullanılmaktadır. 2. Kevserin Mutfağı Tarifi: Bu tarifte, 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur, 1,5 su bardağı domates rendesi veya 3 adet domates, 1 adet soğan, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı haşlanmış mısır, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası ve çeşitli iç malzemeler yer almaktadır. 3. Lezzet Dergisi Tarifi: Bu tarifte, 6 çay bardağı ince köftelik bulgur, 4 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçası, 1 kuru soğan, 5-6 dal taze soğan, yarım demet maydanoz ve çeşitli baharatlar kullanılmaktadır.

    En iyi çiğköfte dürüm hangi lavaşla yapılır?

    En iyi çiğköfte dürüm için ince ve taze lavaş kullanılması önerilir. Ayrıca, çiğköfte lavaşı seçerken iyi pişmiş ve yanmamış olmasına dikkat edilmelidir.

    Çiğ Köfte hangi yöreye ait ve neden çiğ denir?

    Çiğ köfte, Şanlıurfa ve Adıyaman yörelerine aittir. Neden çiğ denir? Çiğ köfte, adını pişirme işlemi yapılmadan (ısıl işlem görmeden) tüketilmesinden alır.