Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ sütün sağlıklı olması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Kaynatma: Çiğ süt, zararlı mikroorganizmaları yok etmek için en az 15-20 dakika kaynatılmalıdır 13.
- Soğuk zincir: Süt, sağıldıktan sonra en geç 2 saat içinde soğutulmalı ve soğuk zincir sistemine tabi tutulmalıdır 12.
- Hijyen: Çiğ süt alırken, satın alınan yerin hijyenik koşulları kontrol edilmelidir 1.
- Risk grupları: Hamileler, 5 yaş altı çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler çiğ süt ve ürünlerinden kaçınmalıdır 13.
- Pastörizasyon: Çiğ sütün pastörizasyon işlemi, sütün besin değerini korurken mikroorganizmaları yok eder 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: