Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çaycuma manda yoğurdu, birkaç özelliği nedeniyle meşhurdur:
- Doğal beslenme: Mandalar, yılın 11 ayı yeşil kalabilen doğal meralarda otlar, sadece bir ay köylünün kendi tarlalarında yetiştirip kuruttuğu otları tüketir 15.
- Üretim yöntemi: Üretim, geleneksel bilgi birikimine dayanır ve ustalık gerektirir 2.
- Kıvam ve tat: Kaymağı iki parmak kalınlığında, katı kıvamlı ve kendine has mayhoşumsu bir tadı vardır 135.
- Antioksidan özelliği: Yapılan bilimsel çalışmalarla manda yoğurdunun antioksidan özelliği taşıdığı ve birçok hastalıkla mücadelede şifa kaynağı olduğu tespit edilmiştir 3.
- Coğrafi işaret tescili: 2020 yılında Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvuru sonucunda coğrafi işaret tescili almıştır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: