• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Baklava hamuruna süt yerine ne konur?

    • #Yemek
    • #Tarif
    • #Hamur
    • #Baklava

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Baklava hamuruna süt yerine yoğurt konulması önerilir 12. Yoğurt, hamurun daha yumuşak ve esnek olmasını sağlar 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. feeddi.com
        1
      2. yemek.com
        2
      3. lezzet.com.tr
        3
      4. nefisyemektarifleri.com
        4
      5. orv.com.tr
        5
    • Baklava hamuru için başka hangi malzemeler kullanılabilir?

    • Yoğurt yerine başka ne konulabilir?

    • Yoğurdun hamur üzerindeki etkileri nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Baklava hamuruna süt mü yoğurt mu?

    Baklava hamurunda hem süt hem de yoğurt kullanılabilir. Malzemeler: - 1 su bardağı yoğurt; - 1 paket kabartma tozu. Bu malzemeler, klasik baklava hamuru tarifinde yer alır ve hamurun kıvamını ve lezzetini artırır.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    • #Baklava
    5 kaynak

    Sütsüz baklava olur mu?

    Evet, sütsüz baklava yapılabilir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Baklava
    5 kaynak

    Baklava hamuru nasıl yapılır tarifi?

    Baklava hamuru tarifi için gerekli malzemeler: 500 gr un; 3 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 adet yumurta; ½ su bardağı yoğurt; 10 gr kabartma tozu; 1 yemek kaşığı sirke; 1 su bardağı ılık süt. Yapılışı: 1. Sıvı malzemeleri bir kapta birleştirerek çırpın. 2. Kabartma tozu ve unu harmanlayın. 3. Hamuru yoğurmaya başlayın, sıvıları yavaş yavaş ekleyin. 4. Hamur topladıktan sonra 10 dakika daha yoğurun ve dinlendirmeye bırakın. 5. Baklava hamurunu buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. 6. Bezelere ayırarak istediğiniz baklavayı hazırlayabilirsiniz. Püf noktaları: Hamuru açarken nişastalı tezgah kullanmak işinizi kolaylaştırır. Hamura kullanılan malzemelerin eşit sıcaklıkta olmasına özen gösterin. Sıvıları yavaş yavaş ekleyin, gerekirse sonrasında un ilavesi yapın. Hamuru mutlaka 10-15 dakika yoğurun, aksi takdirde açarken kolay yırtılabilir. Hamura konulan sirke, baklava hamurunun daha çıtır olmasını sağlar.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Tatlılar
    5 kaynak

    Baklavanın püf noktası hamuruna ne konur?

    Baklavanın hamuruna konması gereken püf noktaları şunlardır: 1. Un: Hamurda kaliteli, elenmiş ve protein oranı yüksek (sert buğday unu) un kullanılmalıdır. 2. Yumurta: Hamurun yeterince yumurta ile yoğrulması, dağılmasını önler. 3. Sirke: Hamura eklenen sirke, çıtır çıtır olmasını sağlar. 4. Dinlendirme: Yoğurulan hamur, streç filme sarılarak en az 30 dakika dinlendirilmelidir. 5. Nişasta: Yufkaların arasına serpiştirilen nişasta, ince ve gevrek olmasını sağlar.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    • #Baklava
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"h03t0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fbaklava-hamuruna-sut-yerine-ne-konur-959950633%3Flr%3D213%26ncrnd%3D92880","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9640011691754042094","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754042160045797-13980486313994563886-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-238-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h03tw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"h03t1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h03tw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"h03t2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Baklava hamuruna süt yerine **yoğurt** konulması önerilir [```1```](https://feeddi.com/baklava-hamuruna-sut-mu-konur-yogurt-mu)[```2```](https://yemek.com/ev-yapimi-baklavanin-puf-noktalari/). Yoğurt, hamurun daha yumuşak ve esnek olmasını sağlar [```1```](https://feeddi.com/baklava-hamuruna-sut-mu-konur-yogurt-mu).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://feeddi.com/baklava-hamuruna-sut-mu-konur-yogurt-mu","title":"Baklava Hamuruna Süt mü Konur Yoğurt mu","shownUrl":"https://feeddi.com/baklava-hamuruna-sut-mu-konur-yogurt-mu"},{"sourceId":2,"url":"https://yemek.com/ev-yapimi-baklavanin-puf-noktalari/","title":"Ev Yapımı Baklavanın Püf Noktaları - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/ev-yapimi-baklavanin-puf-noktalari/"},{"sourceId":3,"url":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/serbetli-tatlilar/baklava-hamuru","title":"Baklava Hamuru Tarifi: Baklava Hamuru Nasıl... | Lezzet","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/serbetli-tatlilar/baklava-hamuru"},{"sourceId":4,"url":"https://www.nefisyemektarifleri.com/baklava-hamuru-tarifi/","title":"Baklava Hamuru Tarifi - Nefis Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://www.nefisyemektarifleri.com/baklava-hamuru-tarifi/"},{"sourceId":5,"url":"https://orv.com.tr/baklava-hamurunun-icine-ne-girer/","title":"Baklava Hamurunun Içine Ne Girer – orv.com.tr","shownUrl":"https://orv.com.tr/baklava-hamurunun-icine-ne-girer/"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Baklava hamuruna süt yerine ne konur?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"#Tarif"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/baklava","text":"#Baklava"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Baklava hamuru için başka hangi malzemeler kullanılabilir?","url":"/search?text=Baklava+hamuru+i%C3%A7in+malzemeler&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Yoğurt yerine başka ne konulabilir?","url":"/search?text=Baklava+hamuruna+yo%C4%9Furt+yerine+ne+konulabilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Yoğurdun hamur üzerindeki etkileri nelerdir?","url":"/search?text=Yo%C4%9Furdun+hamur+%C3%BCzerindeki+etkileri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Baklava+hamuruna+s%C3%BCt+yerine+ne+konur%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9640011691754042094","reqid":"1754042160045797-13980486313994563886-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-238-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754042160045797-13980486313994563886-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-238-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h03tw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"h03t3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hemenbaskiya.com.tr/baklava-hamurunun-icine-neler-girer/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://totalkirtasiye.com.tr/baklava-hamurunun-icinde-ne-var/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gifmania.com.tr/baklava-hamuruna-neler-kat/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://seryemek.com/baklava-nasil-sekerlenmez/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gume.com.tr/sut-koymadan-baklava-yapilir-mi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/baklava-hamuruna-sut-mu-yogurt-mu-1686829424","header":"Baklava hamuruna süt mü yoğurt mu?","teaser":"Baklava hamurunda hem süt hem de yoğurt kullanılabilir. Malzemeler: - 1 su bardağı yoğurt; - 1 paket kabartma tozu. Bu malzemeler, klasik baklava hamuru tarifinde yer alır ve hamurun kıvamını ve lezzetini artırır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/baklava","text":"#Baklava"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/sutsuz-tatli-yapilir-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.serbet.gen.tr/sutsuz-serbetli-tatlilar-nelerdir-ve-nasil-yapilir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://restorandunyasi.com/yemek-tarifleri/sutsuz-tatli-mi-olur-demeyin-iste-sut-kullanmadan-yapilan-5-tatli?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://stilvemakyaj.com/sutsuz-ve-glutensiz-tatlilar/benzersiz-sutsuz-ve-glutensiz-baklava-tarifi/398232?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.serbetlitatlilar.gen.tr/sutsuz-serbetli-tatli-tarifleri-neler.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/sutsuz-baklava-olur-mu-3376126716","header":"Sütsüz baklava olur mu?","teaser":"Evet, sütsüz baklava yapılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baklava","text":"#Baklava"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/serbetli-tatlilar/baklava-hamuru?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisevyemekleritarifleri.com/tarifler/hamur-isi-tarifleri/baklava-hamuru-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.elele.com.tr/yemek/baklava-hamuru-nasil-yapilir-citir-citir-ve-tam-kivaminda-baklava-hamurunun-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/baklava-hamuru/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gastromanya.com/baklava-hamuru-tarifi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/baklava-hamuru-nasil-yapilir-tarifi-2676864651","header":"Baklava hamuru nasıl yapılır tarifi?","teaser":"Baklava hamuru tarifi için gerekli malzemeler: 500 gr un; 3 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 adet yumurta; ½ su bardağı yoğurt; 10 gr kabartma tozu; 1 yemek kaşığı sirke; 1 su bardağı ılık süt. Yapılışı: 1. Sıvı malzemeleri bir kapta birleştirerek çırpın. 2. Kabartma tozu ve unu harmanlayın. 3. Hamuru yoğurmaya başlayın, sıvıları yavaş yavaş ekleyin. 4. Hamur topladıktan sonra 10 dakika daha yoğurun ve dinlendirmeye bırakın. 5. Baklava hamurunu buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. 6. Bezelere ayırarak istediğiniz baklavayı hazırlayabilirsiniz. Püf noktaları: Hamuru açarken nişastalı tezgah kullanmak işinizi kolaylaştırır. Hamura kullanılan malzemelerin eşit sıcaklıkta olmasına özen gösterin. Sıvıları yavaş yavaş ekleyin, gerekirse sonrasında un ilavesi yapın. Hamuru mutlaka 10-15 dakika yoğurun, aksi takdirde açarken kolay yırtılabilir. Hamura konulan sirke, baklava hamurunun daha çıtır olmasını sağlar.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/ev-baklavasi-yapmanin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/yemek/bilgi/baklavanin-puf-noktalari-1521421?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ozdenun.com/blog/icerik/faydali-bilgiler?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.elele.com.tr/yemek/baklava-hamuru-nasil-yapilir-citir-citir-ve-tam-kivaminda-baklava-hamurunun-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/puf-noktalariyla-ev-baklavasi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/baklavanin-puf-noktasi-hamuruna-ne-konur-2746732045","header":"Baklavanın püf noktası hamuruna ne konur?","teaser":"Baklavanın hamuruna konması gereken püf noktaları şunlardır: 1. Un: Hamurda kaliteli, elenmiş ve protein oranı yüksek (sert buğday unu) un kullanılmalıdır. 2. Yumurta: Hamurun yeterince yumurta ile yoğrulması, dağılmasını önler. 3. Sirke: Hamura eklenen sirke, çıtır çıtır olmasını sağlar. 4. Dinlendirme: Yoğurulan hamur, streç filme sarılarak en az 30 dakika dinlendirilmelidir. 5. Nişasta: Yufkaların arasına serpiştirilen nişasta, ince ve gevrek olmasını sağlar.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/baklava","text":"#Baklava"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h03tw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"h03t4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h03tw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"h03t5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h03tw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}