Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklava hamurunun kasaya nasıl dizildiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, baklava hamurunun açılma ve dizilme süreçlerinden bazıları şu şekildedir:
- Açılma 24. Hamur bezeleri hafifçe nişastalanır ve tezgah üzerinde yuvarlanarak her birine aynı işlem uygulanır 2. Kenarlarda kalan nişastalar fırça yardımıyla temizlenir ve hamurlar üst üste dizilir 2.
- Dizilme 2. İncecik açılmış hamurlar, fazla nişastası alınarak teker teker tepsiye yerleştirilir 2. Yufkaların arasına, hava girip baklavanın pişirme esnasında kat kat ayrılmasını ve çıtır çıtır olmasını sağlamak için bir fırça yardımıyla sade yağ serpilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: