Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklava hamuru açarken, yufkalar onar adet üst üste konularak ve aralarına sürekli nişasta serpilerek açılır 24. Yufkaların açılma yönü hakkında spesifik bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, yufkaların açıldığı ortamın rüzgar almaması ve ne çok sıcak, ne de çok soğuk olması gerektiği belirtilmiştir 4.
Baklava hamurunun açılma süreci şu şekildedir:
- Dinlendirilen hamur bezeleri hafifçe nişastalanır 1.
- Bezeler tezgah üzerinde yuvarlanarak döndürülür ve hafifçe bastırılır 1.
- Kenarlarda kalan nişastalar fırça yardımıyla temizlenir ve yufkalar üst üste dizilir 1.
- Yufkalar, merdane ile teker teker açılır ve üzerlerine nişasta serpilir 1.
- Yufkalar, 8'erli veya 10'lu gruplar halinde üst üste istiflenir ve dinlendirilir 1.
- Dinlenen hamurlar, oklava yardımıyla açılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: