Buradasın
Buharda Rus mantısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buharda Rus mantısı yapmak için gerekli malzemeler:
- İçi için: 800 gram kıyma, 5 adet orta boy soğan, 1 tutam tuz, 1 çay kaşığı karabiber 12.
- Hamuru için: 1 kg un, 1 tutam tuz, ılık su 12.
Yapılışı:
- Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun ve dinlenmesi için 30 dakika üzeri örtülü bir şekilde bekletin 12.
- Soğanı ince ince doğradıktan sonra kıyma, karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın 12.
- 4-5 parçaya bölünen hamuru açıp 8-10 cm büyüklüğünde kareler kesin 12.
- İçlerine 1 yemek kaşığı harçtan koyup hamuru kapatın 12.
- Yağladığınız buhar tenceresi tabaklarına mantıları dizin 12.
- Buharda 40 dakika pişirin 12.
- Üzerini tercih ettiğiniz sosla taçlandırıp afiyetle yiyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: