Buradasın
Mantı tenceresinde buharda pişirme nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantı tenceresinde buharda pişirme yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Hamur Hazırlığı: Un, tuz ve su ile orta sertlikte bir mantı hamuru hazırlanır ve 15 dakika dinlendirilir 2.
- Açma ve Şekillendirme: Hamur açılıp, normal mantı karelerinden daha büyük kareler (avuç içi büyüklüğünde) kesilir 2. İç harcı (kıyma, tuz, karabiber, kurusoğan) konulup, çapraz köşeler birleştirilir ve uçlar dışa doğru çevrilerek bohça şeklinde kapatılır 24.
- Pişirme: Tencerenin üçte biri suyla doldurulur ve kaynatılır 1. Üzerine delikli buhar tenceresi veya buharda pişirme aparatı yerleştirilir 12. Mantılar bu aparatın üzerine dizilir ve üzeri temiz bir kapakla kapatılır 12.
- Pişirme Süresi: Yaklaşık 30 dakika pişirilir 45. Pişirme süresi, iç harca ve hamurun kalınlığına göre değişebilir 1.
Buharlı tencere yoksa, bir tencereye su konulup üzerine sepet yerleştirilerek de buharda pişirme yapılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: