Buradasın
Borcamda limonlu cheesecake nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Borcamda limonlu cheesecake yapımı için gerekli malzemeler:
- Kek tabanı için: 2 paket yulaflı bisküvi, 125 gram tereyağı (eritilmiş) 12.
- Cheesecake kreması için: 400 gram labne peyniri, 1 paket sıvı krema (çırpılmış), 3 adet yumurta (oda sıcaklığında), 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı şeker 12.
- Limon sosu için: 2 adet limonun suyu, 1,5 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı şeker, 2 adet yumurta (oda sıcaklığında), 1 çimdik zerdeçal 1.
Yapılışı:
- Kek tabanını hazırlayın: Bisküvileri rondoda ya da elinizle iyice kırın. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Borcamın tabanına yayın ve hafifçe bastırarak sıkıştırın 12.
- Cheesecake kremasını hazırlayın: Labne peynirini, çırpılmış kremayı, yumurtaları, unu, nişastayı ve şekeri mikserde iyice çırpın. Pürüzsüz ve kabarık bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Hazırlanan kremayı kek tabanının üzerine yayın 12.
- Limon sosunu hazırlayın: Limon suyunu, nişastayı, şekeri, yumurtaları ve zerdeçalı ayrı bir kapta çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar iyice karıştırın. Limon sosunu cheesecake kremasının üzerine dökün 1.
- Fırında pişirin: Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, su dolu bir tepsi içinde 50-60 dakika pişirin 1. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumaya bırakın 1.
- Dinlendirin ve servis edin: Soğuyan cheesecake'i buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: