Buradasın
Borcamda limonlu cheesecake nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Borcamda limonlu cheesecake yapmak için gerekli malzemeler:
- Tabanı için: 2 paket burçak bisküvi, 100 gram margarin, 1 yemek kaşığı toz şeker 2.
- Kreması için: 1 paket (300 gram) labne peyniri, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı toz şeker, 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı un, 1 paket vanilin, 1 limon kabuğu rendesi, 1/4 limon suyu 2.
- Sosu için: 50 gram margarin, 1 yumurta, yarım limon kabuğu rendesi, 1 çay bardağı toz şeker, 1/4 çay bardağı limon suyu, 1/4 çay bardağı su 2.
Yapılışı:
- Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin, margarini eritin 2.
- Borcama un haline getirdiğiniz bisküvileri koyun, şekeri ilave edin ve karıştırın 2.
- Erimiş margarini üzerine döküp iyice harmanlayın ve taban malzemesini borcama yayarak iyice bastırın 2.
- Buzdolabına koyarak yarım saat bekletin 2.
- Geniş bir kapta labne ve yoğurdu çırpın, şeker ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çırpın 2.
- Yumurtaları tek tek kırın, unu, vanilini, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırpın 2.
- Taban malzemesini buzdolabından çıkarın ve kremayı üzerine dökün 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin 2.
- Sosu için yumurtayı bir kapta çırpın, benmari usulü pişireceğiniz kaba margarini koyup eritin, diğer sos malzemelerini ekleyip pişirin 2.
- Ara ara karıştırarak soğutun, kek ve sos soğuduktan sonra sosu kekin üzerine dökün 2.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: