Borcamda limonlu cheesecake yapmak için gerekli malzemeler: Tabanı için: 2 paket burçak bisküvi, 100 gram margarin, 1 yemek kaşığı toz şeker. Kreması için: 1 paket (300 gram) labne peyniri, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı toz şeker, 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı un, 1 paket vanilin, 1 limon kabuğu rendesi, 1/4 limon suyu. Sosu için: 50 gram margarin, 1 yumurta, yarım limon kabuğu rendesi, 1 çay bardağı toz şeker, 1/4 çay bardağı limon suyu, 1/4 çay bardağı su. Yapılışı: 1. Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin, margarini eritin. 2. Borcama un haline getirdiğiniz bisküvileri koyun, şekeri ilave edin ve karıştırın. 3. Erimiş margarini üzerine döküp iyice harmanlayın ve taban malzemesini borcama yayarak iyice bastırın. 4. Buzdolabına koyarak yarım saat bekletin. 5. Geniş bir kapta labne ve yoğurdu çırpın, şeker ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çırpın. 6. Yumurtaları tek tek kırın, unu, vanilini, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırpın. 7. Taban malzemesini buzdolabından çıkarın ve kremayı üzerine dökün. 8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. 9. Sosu için yumurtayı bir kapta çırpın, benmari usulü pişireceğiniz kaba margarini koyup eritin, diğer sos malzemelerini ekleyip pişirin. 10. Ara ara karıştırarak soğutun, kek ve sos soğuduktan sonra sosu kekin üzerine dökün. Püf noktaları: Cheesecake pişirirken fırına ısıya dayanıklı bir kase içinde su konulmalıdır. Sosu ekşimsi veya tatlı olacak şekilde damak zevkine göre ayarlanabilir.