Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Borcamda köstebek pasta yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 4 yumurta 13
- 1,5 su bardağı şeker 13
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 1
- 1 çay bardağı süt 13
- 3 yemek kaşığı kakao 13
- 1 paket vanilya 13
- 1 paket kabartma tozu 13
- 1,5 su bardağı un 1
- Kreması için: 1 paket dr.oetker muzlu creme ole, 2 poşet toz kremşanti, 2,5 su bardağı süt 1
- Yarım su bardağı sütlü damla çikolata 1
- 4 adet muz 13
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri mikserde köpürene kadar çırpın 13.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını ve sütü ekleyip mikserde karıştırın 1.
- Kuru malzemeleri eleyip harca ekleyin ve homojen olana kadar çırpın 1.
- Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama kek harcını döküp spatula ile eşit şekilde yayın 1.
- 170° önceden ısıtılmış alt üst fanlı fırının alt rafında 15-20 dakika pişirin 1.
- Keki fırından çıkarıp soğuması için kenara alın 1.
- Kreması için sütü, cremeole’yi ve kremşantiyi iyice katılaşana kadar mikserde çırpın 1.
- Damla çikolataları kremanın içine koyup karıştırın 1.
- Soğuyan kekin kenarlarından 1 cm kalınlığında şerit bırakıp kesin ve kaşıkla kekin altına değmeden üzerinden biraz alıp robottan geçirin 1.
- Muz dilimlerini borcama dizin, üzerine kremanın hepsini yayın ve ayırdığınız kek kırıntılarını kremanın üzerini kaplayacak şekilde serpin 1.
- Pastayı buzdolabına kaldırıp 1 gece bekletin veya 3-4 saat sonra dilimleyip servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: