• Buradasın

    Köstembek pastası portakalla olur mu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, köstebek pastası portakalla yapılabilir 12.
    Portakallı köstebek pastası tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:
    • 1 paket Dr. Oetker Köstebek Pasta 12;
    • 100 g yumuşak margarin 12;
    • 2 yumurta 12;
    • 7-8 yemek kaşığı süt 12;
    • 3 adet portakal 12;
    • 2 yemek kaşığı toz şeker 12;
    • 3,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt 12;
    • 1 adet portakal kabuğu rendesi 12.
    Hazırlanışı:
    1. Kalıbı margarin ile yağlayın 12.
    2. Un karışımını çırpma kabına boşaltın, üzerine margarin, yumurta ve sütü ilave edin ve mikser ile çırpın 12.
    3. Hamuru muffin kalıbındaki bölümlere paylaştırın ve pişirin 12.
    4. Fırından aldığınız muffinleri soğutup kalıptan çıkarın 12.
    5. Portakalların kabuklarını soyup dilimleyin ve karamelize edin 12.
    6. Sütü derin bir kaba alın, üzerine krema poşetini boşaltın ve çırpın 12.
    7. Üzerine çikolata parçaları ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın 12.
    8. Kremayı krema sıkma torbasına doldurun ve muffinlerin üzerine sıkın 12.
    9. Üzerlerine ufaladığınız kekleri serpin ve buzdolabında 2-3 saat bekletin 12.
    10. Servis yapın 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Portakallı pasta nasıl yapılır?

    Portakallı pasta yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Pratik Portakallı Pasta Tarifi: - Malzemeler: 2 paket krem şanti, 1,5 su bardağı süt, 4-5 paket Tadelle, 1 su bardağı Cici Bebe, 1/4 adet portakal (kenarları ve üstü için 1 yemek kaşığı süslü şeker). - Yapılışı: 1. Krem şantiyi soğuk sütle mikserle çırpın. 2. Cici bebeleri iri şekilde ufalayın, 1/4 dilim portakalı küçük küpler halinde doğrayın ve Tadelleleri küçük şekilde doğrayın. 3. Doğradığınız malzemeleri krem şantinin içine ekleyin ve yavaşça karıştırın. 4. Kelepçeli kalıba dilimlediğiniz portakalları kenar kısmına dizin, orta kısmına krem şantili karışımı koyun. 5. Kelepçeli kalıbı çıkarıp dilimleyip servis yapın. 2. Portakallı Kek Tarifi (portakallı pasta olarak da kullanılabilir): - Malzemeler: 3 yumurta, yarım çay bardağı portakal suyu, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, yeteri kadar badem unu veya normal un, 1 su bardağı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya. - Yapılışı: 1. Portakalları 30 dakika suda haşlayın, ardından dilimleyin ve çekirdeklerini çıkarın. 2. Kabaca doğradığınız portakalları robottan geçirin. 3. Bir kaba aldığınız portakalları, badem unu, kabartma tozu, şeker ve yumurtayla iyice karıştırın. 4. Çizgili bir kek kalıbına dökün. 5. Kek altın rengi olana ve ortasına batırdığınız bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin. 6. Soğuyunca keki kalıptan çıkarın, üzerini istediğiniz gibi süsleyin.

    Köstebekli pastanın içine ne konur?

    Köstebekli pastanın içine krema ve muz konur. Hazırlanışı: 1. Kek tamamen soğuduktan sonra ortasında bir çukur açılır ve hazırlanan krema bu çukura doldurulur. 2. Kekin üstü, kakao serpilerek ya da çikolata rendesi ile süslenir.

    Köstebek pasta malzemeleri nelerdir?

    Köstebek pasta malzemeleri şunlardır: Kek için: - 3 yumurta; - 1 su bardağı şeker; - 1 su bardağı süt; - 1 çay bardağı sıvı yağ; - 2 su bardağı un; - 2 yemek kaşığı kakao; - 1 kabartma tozu; - 1 vanilya. Krema için: - 1 poşet krem şanti; - 1 paket toz krema; - 2,5 su bardağı soğuk süt; - 1 çay bardağı damla çikolata. İç için: - 4 adet muz.

    Borcamda köstebek pasta nasıl yapılır?

    Borcamda köstebek pasta yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 4 yumurta - 1,5 su bardağı şeker - 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında) - 1 çay bardağı süt - 3 yemek kaşığı kakao - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - 1,5 su bardağı un - Kreması için: 1 paket dr.oetker muzlu creme ole, 2 poşet toz kremşanti, 2,5 su bardağı süt - Yarım su bardağı sütlü damla çikolata - 4 adet muz Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri mikserde köpürene kadar çırpın. 2. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve sütü ekleyip mikserde karıştırın. 3. Kuru malzemeleri eleyip harca ekleyin ve homojen olana kadar çırpın. 4. Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama kek harcını döküp spatula ile eşit şekilde yayın. 5. 170° önceden ısıtılmış alt üst fanlı fırının alt rafında 15-20 dakika pişirin. 6. Keki fırından çıkarıp soğuması için kenara alın. 7. Kreması için sütü, cremeole’yi ve kremşantiyi iyice katılaşana kadar mikserde çırpın. 8. Damla çikolataları kremanın içine koyup karıştırın. 9. Soğuyan kekin kenarlarından 1 cm kalınlığında şerit bırakıp kesin ve kaşıkla kekin altına değmeden üzerinden biraz alıp robottan geçirin. 10. Muz dilimlerini borcama dizin, üzerine kremanın hepsini yayın ve ayırdığınız kek kırıntılarını kremanın üzerini kaplayacak şekilde serpin. 11. Pastayı buzdolabına kaldırıp 1 gece bekletin veya 3-4 saat sonra dilimleyip servis edin.

    Portakallı tatlılar nelerdir?

    Portakallı tatlılar çeşitli şekillerde hazırlanabilir. İşte bazı popüler portakallı tatlı tarifleri: 1. Portakallı Kurabiye: Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu ile yapılan klasik bir kurabiye tarifidir. 2. Portakal Jöleli Kek: Portakal suyu, nişasta ve şekerle hazırlanan jöle ile yapılan bir kek türüdür. 3. Portakal Reçeli: Portakal, şeker ve su ile yapılan bir reçel tarifidir. 4. Portakallı Sorbe: Meyve püresi, su ve şeker ile hazırlanan serinletici bir tatlıdır. 5. Portakallı Cheesecake: Peynirli krema ve pastacı kreması ile hazırlanan, portakal sosu ile servis edilen bir cheesecake tarifidir. 6. Portakallı Tart: Çıtır hamuru ve portakal dolgusu ile yapılan aromatik bir tatlıdır. 7. Portakallı Revani: Yumurta, şeker, portakal suyu ve irmik ile yapılan, şerbet ile zenginleştirilen bir tatlı tarifidir.

    Portakallı Türk tatlısı nedir?

    Portakallı Türk tatlıları arasında şunlar bulunmaktadır: 1. Portakallı İrmik Tatlısı: Süt, irmik, şeker, tereyağı ve portakal suyu ile yapılan, fırında pişmeyen, tencerede hazırlanan bir tatlıdır. 2. Portakallı Sultan Tatlısı: Hamuru için tereyağı, yumurta, pudra şekeri, irmik, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilya kullanılan, şerbeti ise toz şeker, su ve portakal suyu ile yapılan bir tatlıdır. 3. Portakallı Kek: Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu ile hazırlanan, genellikle fırında pişirilen bir kek tarifidir.

    Portakallı pasta malzemeleri nelerdir?

    Portakallı pasta malzemeleri, tarifine göre değişiklik gösterebilir. İşte iki farklı portakallı pasta tarifi için gerekli malzemeler: 1. Pratik Portakallı Pasta Malzemeleri: 2 paket (1 kutu) krem şanti; 1,5 su bardağı süt; 4-5 paket Tadelle; 1 su bardağı Cici Bebe; 1/4 adet portakal (kenarları ve üstü için: 1 yemek kaşığı süslü şeker). 2. Portakallı Kolay Bisküvi Pastası Malzemeleri: 150 gram sütlü bisküvi; 150 gram kakaolu puding (tatlandırıcılı); 4 su bardağı (200 ml'lik) süt (yarım yağlı); 2 adet portakal; 1 su bardağı (200 ml'lik) şeker; 5 çorba kaşığı hindistan cevizi.